Zevenhoven wint ook de derby tegen Nicolaas Boys

Zevenhoven | Zelden zullen de weergoden Zevenhoven zo goed gezind zijn geweest als afgelopen zaterdag. Nu was de ambiance al geweldig, met prachtig vuurwerk en een voorbeeldige supportgroep uit Nieuwveen die in parade van de plaatselijk kroeg al zingend richting de velden van Zevenhoven marcheerden, het zonnetje maakte het natuurlijk helemaal af. Uiteraard werd er ook nog gevoetbald en zoals zo vaak bij derby’s was het nu niet anders, veel spanning en matig voetbal. Uiteindelijk was het Zevenhoven die op een gelukkige manier de punten pakte, Nicolaas Boys likte de wonden maar wisten door de geweldige sfeer rond het veld de kater vrij snel weg te spoelen.

Het was een geweldig gezicht toen Supportersclub Vak-N de parkeerplaats van SV Zevehoven bereikte en al trommelend, met vlaggen zwaaiend en onder luid gezang uiteindelijk hun ‘vak’ opzochten. Een prachtige groep vrienden die onder het genot van een eigen tap negentig minuten lang hun club toezongen. Het gaf de wedstrijd een geweldige ambiance. Ook bij de thuisploeg had men zich uitgesloofd met een groot aantal prachtige spandoeken. Nadat het vuurwerk van beide kampen was opgetrokken en de vele honderden toeschouwer er eens goed voor ging staan bleek al snel dat beide ploegen met “poep in de broek’” aan de wedstrijd waren begonnen. Beide ploegen wilde vooral niet verliezen, wilde zelfs geen enkel duel verliezen en maakte het elkaar daardoor onmogelijk om er een goede wedstrijd van te maken. De bal ging zelden rond op het moeilijk te bespelen veld en in de eerste helft viel er zelfs geen enkele kans te bespeuren.

‘We durfden gewoon niet te voetballen en missen gewoon een echte spits, een afmaker’

Mo Bougrine | Trainer Nicolaas Boys

Ook in de tweede helft moest lang worden gewacht op een kans voor één van de hardwerkende teams. De sfeer bleef goed, het voetbal van een bedenkelijk niveau en alles wees erop dat de derby zou gaan eindigen in een bloedeloze 0-0. Totdat in de 72e minuut Joey van der Haak de bal terugkopte op de uitkomende keeper Xander Hardsteen. De sluitpost verkeek zich volledig op de hoog opstuiterende bal, zag deze over zich heengaan, probeerde de bal nog voor de lijn te pakken maar het leed was al geschied. Zevenhoven kreeg de 1-0 dus in de schoot geworpen maar mocht maar heel kort genieten van dit cadeautje. Nog geen drie minuten later was het diezelfde Van den Haak die een vrije trap vanaf de zijkant mocht binnenkoppen. Al vallend wist hij de bal knap achter de kansloze Jordy Aartman te knikken, bedacht zich geen moment, stond op en rende in de armen van de dolgelukkige Vak-N supporters. Het vangnet schudde, de vlaggen wapperde en de trommels waren tot in Nieuwveen te horen.

Toch ging Zevenhoven er dus met de overwinning vandoor. Een toegekende vrije trap werd door Maurits Splinter rechtstreeks op doel geschoten, de middenvelder in vorm zag tot zijn geluk dat ook deze bal voor keeper Hardsteen teveel was. De ongelukkig spelende doelman verkeek zich hierop en hielp de thuisploeg hiermee aan een voorsprong. De gifbeker moest voor de arme Hardsteen blijkbaar helemaal leeg want ook bij de derde goal, wederom een vrije trap van Maurits Splinter, ging de doelman verre van vrijuit en met de tweede goal van Splinter leek de derby beslist.

‘De overwinning voelt net zo lekker als dat de wedstrijd lelijk was’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

Toch dacht de scheidsrechter van deze middag daar anders over. De leidsman die tot dan toe de wedstrijd prima onder controle had, ging gruwelijk in de fout. Hij zag als enige een overtreding van Berry Peters op Tom van Nieuwburg en wees vanuit een onmogelijke positie naar de stip. Jordy Aartman wist de penalty knap te stoppen maar tot verbazing van alles en iedereen liet de man in het zwart de penalty overnemen. De leidsman verheerlijkte zich daarna op de kaarten die hij wegens commentaar mocht geven aan de klagende Zevenhoven spelers. Nadat de penalty door Luke van Veen in tweede instantie wel werd gescoord bleef de scheids reacties uitlokken om zodoende nog meer gele kaarten aan de thuisploeg te kunnen geven. Een bijzondere vertoning die niet paste in een enerverende maar vooral sportieve pot voetbal waarin toch vooral de scheidsrechter diegene zou moeten zijn die de rust in het duel hoort te bewaren.

Niet veel later werd er afgefloten en mochten de geelhemden juichen met hun supporters en vonden de spelers van Nicolaas Boys troost bij hun Vak N.

Uiteraard was Zevenhoven-trainer Chris Snatersen zielsgelukkig met de overwinning. ‘Pffff…wat was het slecht zeg maar wat zijn we er blij mee. Ook de periode komt nu dichtbij en we zijn eigenlijk aan onze stand verplicht om die nu te winnen. Alphense Boys uit en Rohda thuis zijn misschien niet de zwaarste wedstrijden maar het blijft wel voetbal hè.’ Trainer Mo Bougrine van Nicolaas Boys was uiteraard teleurgesteld maar had wel genoten van de ambiance. ‘Dit zijn fantastische dagen. Wij durfden vandaag alleen niet te voetballen en missen een echte spits. En Xander had vandaag duidelijk zijn dag niet. Hij heeft ons zo vaak geholpen dit seizoen, zonde want dit is echt zuur voor hem.’

De Nieuwveners zullen de wedstrijd van zaterdag tegen het laag geklasseerde Kamerik moeten winnen anders kan het seizoen wel eens als een spreekwoordelijke nachtkaars uitgaan. Zevenhoven zal tegen Alphense Boys de lijn van na de winterstop moeten doortrekken, dan komt de nacompetitie wel erg dichtbij voor de ploeg in vorm.