15 uit 5 voor Nieuwkoop na zege op Blauw-Zwart

Nieuwkoop | De ploeg van Manfred van den Bosch begon de thuiswedstrijd tegen Blauw-Zwart in de wetenschap dat het bezig is aan een uitstekende reeks van vier gewonnen wedstrijden op rij. De ploeg uit Wassenaar stond één treetje lager op de ranglijst, dus alle kans de nu al imposante zegereeks verder uit te breiden…

De bezoekers begonnen sterk en Nieuwkoop had het in de beginfase moeilijk om onder de druk uit te voetballen. Blauw-Zwart zette de oranjehemden volledig vast op eigen helft. Pas na tien minuten lukte het Nieuwkoop om een eerste schot richting doel te lossen. Een poging van Sallem Chemlali ging naast en een aantal minuten later schoot Dirk van den Haak in het zijnet.
Bol van grote kansen stond de eerste helft niet, daar het redelijk gelijk op ging. Vlak voor rust werd de thuisploeg nog twee keer gevaarlijk via Dave Verhage, die twee keer de keeper van Blauw-Zwart redding zag brengen op zijn poging. De opponent kwam in het eerste bedrijf eigenlijk niet veel verder dan een aantal afstandsschoten die allemaal over het doel van Thomas Boekestein zeilden.

Nieuwkoop kwam direct sterk uit de rust en was via Verhage al snel dichtbij een voorsprong, echter eindigde zijn inzet op de paal. Zes minuten na rust brak spits Sam Vijfhuizen de ban toen hij het leer langs keeper wist te tikken. Het verzet van Blauw-Zwart leek direct gebroken, want een minuut later was het Verhage die met een hard schot vanaf linkerkant strafschopgebied zorgde voor de 2-0. Daarmee was het feest nog niet voorbij, want in de nog voor dat de klok op de zestig minuten stond, maakte Chemlali met een geweldige volley van een meter of vijfentwintig de derde Nieuwkoopse treffer. Zo werd het duel dus al in het eerste kwartier na rust beslist.

‘De komende weken worden échte meetmomenten’

Rick Pouw kijkt uit naar de wedstrijden met koploper FC Oudewater en TAVV

Verhage bleef op zoek naar doelpunten en raakte nog de lat voordat de oranje-storm iets ging liggen. In de laatste tien minuten zette de ploeg nog andermaal iets meer aan en kwamen er toch nog grote kansen op het vierde doelpunt. Zo stuitte Joris Verweij twee keer op de keeper en schoot Chiel Groenewoud van afstand net over. Gescoord werd er niet meer, wat betekent dat 3-0 de eindstand werd.

‘Een lekkere zege’, keek Rick Pouw terug op de wedstrijd. ‘Naast de overwinning hebben we vandaag ook weer een prima voetballend Nieuwkoop laten zien. Dat geeft vertrouwen.’ De zegereeks kwam tot stand na vijf overwinning op concurrenten en lager geklasseerde ploegen maar Nieuwkoop heeft nu wel de aalsluiting en de top-5 is ook weer in zicht. Nu wachten ploegen als koploper FC Oudewater en vervolgens TAVV. ‘We bekijken het week voor week, maar kijken erg uit naar de aankomende wedstrijden. Dan kunnen we zien waar we écht staan. Dat zijn de echte en tevens mooie meetmomenten’, aldus de rechter vleugelverdediger van Nieuwkoop.