0172SPORT, NSV'46-Siveo'60

NSV’46 verliest thuis nagenoeg kansloos van Siveo ‘60

Noorden | In een uiterst onaantrekkelijke wedstrijd heeft NSV’46 thuis een gevoelige en tevens kansloze nederlaag moeten slikken. Niet dat tegenstander Siveo de Noordenaren alle hoeken van het veld lieten zien, maar zij wisten op de juiste momenten de opponent pijn te doen en kwamen zelf eigenlijk amper in de problemen. Door het verlies wippen de Zegvelders over de Noordenaren heen, die zelf terugzakken naar plaats zes op de ranglijst.

De eerste helft had de thuisploeg moeite de vrije man te vinden in de opbouw en dit leidde veelal tot balverlies. In de zevenentwintigste minuut profiteerden de Zegvelders optimaal van zo’n moment. Bas Kalshoven kon de bal aan niemand kwijt en koos ervoor Raoul van der Zwet, die met twee man in zijn rug de bal in de as van het veld kwam ophalen, in te spelen. Van der Zwet leed vervolgens duur balverlies toen hij zich vastdraaide en de bal kwijtraakte aan één van zijn tegenstanders. Siveo speelde het vervolgens goed uit en wist zo de score te openen.
‘Dit was een cruciaal moment in de wedstrijd en dus ook een cruciale fout. Het was exact waar Siveo naar op zoek was. Hierna konden ze gaan hangen en counteren’, keek aanvoerder Stefan van Tol terug op het moment van de openingstreffer.

Zelf had NSV’46 voor rust de score kunnen openen via Robbin Verhaar, maar hij stuitte op Siveo-doelman Erik Streng. Voor veel meer gevaar zorgde de thuisploeg verder niet.

‘We hebben verloren omdat we er zelf niet veel van bakte, niet omdat de tegenstander nou zo goed was’

NSV’46-aanvoerder Stefan van Tol

De tweede helft ging NSV’46 op zoek naar de gelijkmaker en omdat het in het eerste bedrijf niet gelukt was tot grote kansen te komen, koos Robert Swart ervoor na rust met drie aanvallers te gaan spelen. Het veldspel van de Noordenaren was na de thee stukken beter, maar het resulteerde allemaal nimmer in gevaarlijke momenten voor het doel van Streng. De beste mogelijkheid was er wederom voor Verhaar die aan de linkerkant in de zestienmeter werd vrijgespeeld door Lars de Jong maar zijn schot ging ditmaal voorlangs. Siveo hield de gelederen keurig gesloten en loerde op een tweede treffer. Die viel uiteindelijk elf minuten voor tijd, en ook dit was een cadeautje. De net ingevallen Jefrey van Capel en Van Tol liepen elkaar in de weg bij een hoge bal en Gerwin Verlaan ging er vanaf de middenlijn als lachende derde met het speeltuig vandoor. Hij behield het overzicht en bood Erik Verlaan de niet te missen kans, 0-2. Toen alle hoop op een punt allang verloren was counterde Siveo in de slotminuut ook nog naar de 0-3.

‘Al met al was dit een hele slechte wedstrijd van onze kant. De eerste helft was helemaal slecht en nadat we op achterstand kwamen wilden we de tweede helft wat forceren. Siveo maakte optimaal gebruik van de ruimtes die wij daardoor weggaven. Maar de eerste twee goal zijn ook gewoon beide weggevertjes van onze kant natuurlijk. We hebben vooral verloren omdat we er vandaag zelf niet veel van bakte, niet omdat de tegenstander nou zo goed was. We creëerden zelf nagenoeg niks, het was allemaal gewoon te weinig om aanspraak te maken op de punten’, besloot Van Tol.