Sterk Aarlanderveen verrast CVC Reeuwijk

Reeuwijk | Op bezoek bij CVC Reeuwijk heeft Aarlandereen een knappe én belangrijke zege geboekt. Met goed voetbal werden de blauw-roden met 0-2 verslagen.

Door de wisselende uitslagen in de afgelopen weken was Aarlanderveen gezakt naar de vierde plaats op de ranglijst, CVC Reeuwijk was juist naar de tweede plaats geklommen en begon als koploper van de tweede periode aan het duel. Sterker nog, als de thuisploeg zou winnen en bij eventuele gunstige uitslagen op de andere velden, zou het al periodekampioen kunnen worden. Zover kwam het dus niet…

‘Dit was één van onze beste wedstrijden van het seizoen’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Thuis was Aarlanderveen al met 2-1 te sterk voor CVC Reeuwijk en ook ditmaal liet de ploeg van Sander van Dijk zien tot wat het in staat is. Met goed voetbal kwam het halverwege de eerste helft verdiend aan de leiding. Goed drukzetten van Davey Grimmelius leverde balbezit op en oog-in-oog met doelman Rob Verwaal maakte hij geen fout en rondde beheerst af. Nog voor de rust kreeg Aarlanderveen een grote kans om de score te verdubbelen, deze werd echter niet benut. De thuisploeg kon er nauwelijks iets tegenover stellen, het werd slechts eenmaal gevaarlijk voor de goal van de teruggekeerde Jari van Veen.

Na de rust tapte de thuisploeg uit een ander vaatje, de verdediging van de groenhemden stond echter als een huis. Via de omschakeling hoopte Aarlanderveen de score vervolgens te verdubbelen. Uiteindelijk gebeurde dit uit een vrije trap van Thom Nouwens. De aanvoerder vond het hoofd van middenvelder Alessio van der Straaten die alweer zijn zevende competitietreffer maakte en daarmee de wedstrijd definitief besliste.

CVC Reeuwijk kan volgende week alsnog de periode pakken, wel moet er dan gewonnen van hekkensluiter FC VVC, anders gaat Nieuwkoop of TAVV waarschijnlijk met de periode aan de haal.

Aarlanderveen oefenmeester Van Dijk was blij met de overwinning van zijn ploeg. ‘Dit was één van onze beste wedstrijden van het seizoen. Zeker in de eerste helft hebben we heel goed veldspel laten zien. Er lag best wat ruimte om te voetballen en dat hebben we goed gedaan. Deze overwinning geeft denk ook een enorme boost aan het vertrouwen.’