TAVV boekt prima overwinning in aanloop naar derby

Ter Aar | TAVV heeft tegen Gouda gedaan wat het moest doen, winnen. Echter werd het krachtsverschil nauwelijks in de score uitgedrukt, want TAVV walste vooral in de tweede helft over de bezoekers heen.

Middenvelder Jeffrey Pieterse: ‘We wisten dat we tegen een minder voetballende ploeg kwamen te spelen, een ploeg die dus gaat inzakken. Waar ze in de uitwedstrijd nog 4-3-3 speelden, hadden ze zich nu aangepast met een 5-3-2 systeem. We kregen dan ook weinig ruimtes om echt te kunnen voetballen en waren daar zelf ook wat slordig in. Je moet geduld houden en loeren op die goal. Gelukkig viel deze één minuut voor rust, dit was een heerlijk moment.’ Het doelpunt werd gemaakt door Eric van der Hout, de assist kwam op naam van Robin van Koert.

‘TAVV en Nieuwkoop zijn dit kalenderjaar het beste in vorm, dus het kan volgende week wel eens een leuke middag worden’

Jeffrey Pieterse | Middenvelder TAVV

‘In de tweede helft maken we na vijf minuten al de 2-0 door een prachtige actie van Donny van der Neut. Hij lanceerde zichzelf door de bal achter zijn standbeen mee te nemen dwars door hun verdediging en daaruit te scoren. Gouda had tot dat moment nog geen kans gehad, maar maakt na een uur spelen vanuit het niets de 2-1. Daarna maken we het onszelf nog ongelofelijk lastig door in het laatste kwartier geen goal te maken en de wedstrijd op slot te gooien. In deze fase lag de tegenstander overigens meer met kramp op de grond dan dat er gevoetbald werd.’

Pieterse kijkt uit naar de topper van volgende week. ‘TAVV en Nieuwkoop zijn denk de twee ploegen die dit kalenderjaar het beste in vorm zijn. Dus dit kan wel eens een leuk middagje worden…’ Ook Sebastiaan van der Voorn heeft zin het weerzien met zijn oude ploeg. ‘Ik weet niet wat er aan de hand is bij Nieuwkoop sinds dat de trainer bekend heeft gemaakt dat hij vertrekt. Ze beginnen ineens punten te pakken, dat is mooi voor de club en de jongens in het team. Alleen gaat het aankomende zaterdag iets anders zijn. TAVV komt op volle sterkte richting Nieuwkoop en ik denk dat het wel eens een leuke pot met goed voetbal kan worden.’

Opstelling TAVV:
Rodney Pater; Björn Valentijn, Sebastiaan van der Voorn, Jesse Modderaar (81. Lars van der Pijl), Randy Verwoerd; Jeffrey Pieterse, Donny van der Neut, Mike Keijzer (81. Nick Straver); Eric van der Hout, Robin van Koert (76. Lyndon de Bruijn), Dorus Boddeke (76. Chiel Konings)

Klik hier voor de uitslagen en de stand

Archieffoto Kees Verhaar

Nicolaas Boys maakt einde aan negatieve reeks

0172SPORT, NSV'46-Siveo'60

NSV’46 verliest thuis nagenoeg kansloos van Siveo ‘60