NSV’46 vergroot de zorgen van buurman Sportief

Noorden | Vooraf werd er door mening Noordenaar uitgekeken naar “The battle of Noorden” en er was dan ook redelijk wat publiek naar Sportpark De Koet gekomen. Voor de aftrap was er weer een hoop vuurwerk, maar voor het spreekwoordelijke vuurwerk óp het veld moest men wel wachten tot de tweede helft.

De thuisploeg was gedurende de gehele eerste helft de betere ploeg, maar creëerde weinig tot geen echte kansen. Alleen aanvoerder Stefan van Tol, in zijn eentje zo’n beetje de Noordense luchtmacht bij corners, was in staat om vanuit een aantal hoekschoppen tussen een woud van Sportief spelers in de bal richting gelegenheidsdoelman Mark Wens te koppen. Echt groot gevaar leverde het echter niet op. NSV’46 probeerde het wel, was geduldig maar kon de groen-witte muur niet slechten. De bezoekers stelden er helemaal weinig tegenover.

De tweede helft was twee minuten oud toen de ban dan eindelijk gebroken werd. Lars de Jong stelde Michael van Koert in staat een schot te lossen en diens uithaal was Wens te machtig, 1-0. Sportief ging iets aanvallender spelen in de wetenschap dat het eigenlijk moest winnen en gaf zodoende ook steeds meer ruimte weg. NSV’46 ging hier goed mee om en vond steeds vaker de vrije man op het middenveld. Tien minuten na rust was het Mitchel Pijpers die attent was voor het doel en de marge verdubbelde. Op het uur kreeg de thuisploeg een makkelijk gegeven strafschop na een vermeende overtreding op Raoul van der Zwet. Pijpers eiste de strafschop op en zag zijn zwakke inzet gekeerd worden door Wens die niet kon voorkomen dat Pijpers via de rebound alsnog doel trof en de 3-0 op het bord zette.

‘We konden het ons zelfs permitteren een aantal sterkhouders te wisselen’

Stefan van Tol sprak over een vrij gemakkelijke wedstrijd

Sportief kreeg geen voet aan de grond en ook clubtopscorer Stijn Molenaar was nagenoeg onzichtbaar en lag aan banden bij de prima spelende laatste linie van de thuisploeg. De grootste kans was voor invaller Mattheus Riezenbosch die alleen op Bas Kalshoven afging. Laatstgenoemde bleef rustig en bleek in staat dit gevaar te elimineren en zodoende zijn doel schoon te houden. Aan de overkant moest Wens wel nog tweemaal vissen. Kamiel Disseldorp zorgde twintig minuten voor tijd namelijk voor de vierde treffer en het slotakkoord was voor de sterk spelende De Jong die middels een fraaie treffer de 5-0 eindstand op het bord zette.

NSV’46-aanvoerder Stefan van Tol was na afloop meer dan tevreden. ‘We spelen vandaag een vrij gemakkelijke wedstrijd. De eerste helft hadden wij vrij veel de bal maar creëerde daarentegen niet veel kansen. Sportief is de eerste helft niet eens bij ons doel geweest. Ze hebben het onze “langzame verdediging” wat vooraf gezegd werd in ieder geval niet lastig gemaakt, haha. De 1-0 viel precies op het goede moment, al na anderhalve minuut in de tweede helft. Hierdoor kroop Sportief wat uit hun schulp en met de ruimtes die dit opleverde gingen wij, vond ik, heel goed om. We lopen eenvoudig uit naar 3-0 en konden het ons daarna zelfs permitteren een aantal mensen te wisselen die de laatste maanden alles gespeeld hebben.’

Jorg van der Laan had er goed de pest over in maar keek alvast vooruit. ‘Een terechte nederlaag, meer kan ik er niet van maken. Het zat er vandaag gewoonweg niet in voor ons. De concurrentie wist wel te winnen waardoor onze positie nu nog kwetsbaarder is geworden. De komende twee wedstrijden tegen Rohda en Kamerik moeten we winnen en daarna kijken hoe we er dan voor staan. Het worden spannende weken.’