Nieuwkoop walst in eerste helft over Aarlanderveen heen

Nieuwkoop | Na drie verloren derby’s stond er voor de thuisploeg meer op het spel dan alleen een driepunter. Nieuwkoop was er op gebrand de laatste debry van het seizoen wél te winnen. Aarlanderveen strijd nog voor promotie, maar daar was vrij weinig van te merken de eerste vijfenveertig minuten…

Vanaf minuut één bleek de thuisploeg de baas op Sportpark de Dulen. Aarlanderveen werd compleet overdonderd door een fel spelend Nieuwkoop en hadden ook geen antwoord op de spelsnelheid waar de oranjehemden mee voor de dag kwamen. Steeds vond men de vrije man en vooral rechtsback Tim Bosma zorgde met zijn aanvallende acties aan de rechterkant keer op keer voor chaos achterin bij de bezoekers.

Chaos was het al na twee minuten, toen een terugspeelbal bijna een doelpunt van Sam Vijfhuizen opleverde. Dit kon nog ternauwernood voorkomen worden. Twee minuten later was het wel raak. Nieuwkoop speelde een overtal situatie goed uit en Vijfhuizen was het eindstation, 1-0. Ook de tweede treffer kwam van de voet van Vijfhuizen, en wat voor één. Een vrije trap in de zeventiende minuut van een meter of vijfentwintig verdween prachtig in de kruising achter een kansloze Jari van Veen.
De Aarlanderveen-verdediging bleef maar knoeien en stapelde fout op fout. Kort na de 2-0 kon kreeg Vijfhuizen andermaal een kans cadeau maar hij wist een vroege hattrick niet te verzilveren. Aan de andere kant kregen ook de bezoekers ineens een grote kans via Alessio van der Straaten, maar hij had te veel tijd nodig om oog in oog met de teruggekeerde Thomas Boekestein tot een schot te komen.

‘We wisten dat we het achterin bij hun moesten halen en zette dan ook vol druk’

Daan Zuijdervliet zag dat het tactische plan zich uitbetaalde

Daarna gingen de ogen weer naar de andere kant, waar Aarlanderveen bleef prutsen. Geknoei tussen de verdedigers en doelman Van Veen stelde Dave Verhage in staat om middels een intikkertje de 3-0 in een leeg doel te schuiven. Ongekende weelde en een paar minuten later was het opnieuw juichen voor Nieuwkoop toen Thijs van der Zon de 4-0 tegen de touwen schoot. Het was niet lang wachten op de vijfde treffer want die viel enkele minuten later. Valentijn Oudijk kopte een voorzet van Bosma klungelig achter zijn eigen doelman. Het Nieuwkoopse publiek begon zich steeds meer te vermaken. Het ’10 10 10′ klonk zelfs van de kant. De Aarlanderveen-fans hadden genoeg gezien en gehoord en dropen massaal af naar de kantine om het verdriet weg te spoelen. Nog voor rust zorgde Daan Zuidervliet vanuit een corner met het hoofd voor de 6-0 ruststand.

‘Alles wat fout kon gaan, ging ook fout’

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk over de eerste helft

De tweede helft verscheen er een ander Aarlanderveen. Het speelde een stuk beter en feller dan in de eerste helft. Nieuwkoop moest meer verdedigen en probeerde er af en toe uit te komen, maar speelde ook met het idee dat de zege al binnen was. Doelman Boekestein moest zich een aantal keer onderscheiden met reddingen, maar moest zich met nog een kwartier op de klok gewonnen geven op een vrije trap van ex-Nieuwkoop speler Thom Nouwens. Hij zette met de eretreffer de 6-1 eindstand op het bord.

‘Dit zijn wel echt de lekkerste overwinningen’, sprak Daan Zuijdervliet na afloop. ‘Ja en ook nog zelf een doelpuntje vanuit een corner, ik had net aangegeven dat ik dit te weinig deed. We waren vandaag vanaf het eerste fluitsignaal scherp en ook feller dan Aarlanderveen. We wisten dat we het achterin bij hun moesten halen en zette dan ook vol druk op hun achterhoede. Dat heeft geloond. Toen het 2-0 werd gingen ze op elkaar zeiken en gingen de koppies naar beneden, daarna ging het hard.’

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk was zwaar teleurgesteld en had er flink de pest over in: ‘Over de eerste helft is heel weinig te zeggen. Alles wat fout kon gaan, ging ook fout. Met 6-0 de rust in gaan zegt denk ik wel genoeg. De tweede helft hebben we nog wel onze verantwoordelijkheid gepakt en nog geprobeerd er iets van te maken. Maar al met al natuurlijk een deceptie waar we onze komende week van zullen moeten herstellen. We hebben komende zaterdag wat goed maken!’