Gehavend Zevenhoven kan geen potten breken tegen SCH ’44

Harmelen | De afwezigheid van sterkhouders Lennart van Zon, Maurits Spinter, Jordy Aartman en zijn vervanger Martijn Brouwer hakte er natuurlijk flink in bij de geelhemden. Ondanks dat de vervangers, keeper Connor van Heertum en met name Jop Vianen, een prima wedstrijd speelden, was het gemis op het middenveld te groot om het sterke SCH’44 van 3 punten af te houden. Zevenhoven houdt nog uitzicht op de nacompetitie, maar kan zich nog maar weinig fouten veroorloven.

Chris Snatersen had vooraf natuurlijk hoop op een goed resultaat. ‘SCH is een goede ploeg, zo lang het scoreverloop in hun voordeel is. Mentaal zijn ze zwak wanneer het moeizaam bij ze verloopt’. Helaas voor Zevenhoven verliep de wedstrijd voor de thuisploeg niet moeizaam genoeg om in de war te raken. De frustraties liepen nimmer hoog op en dit kwam uiteraard door het gunstige scoreverloop. De bezoekers zakte vanaf het begin terug, lieten SCH komen, maar wisten bij de momenten dat de bal kon worden onderschept geen moment de rust te bewaren. Ballen werden te vaak zonder boodschap naar voren geschoten met als gevolg dat de thuisploeg weer een nieuwe aanval mocht opzetten. Veel kansen werden er overigens niet weggegeven, maar na zo’n twintig minuten spelen ontsnapte de spits van SCH even aan de aandacht van de verder uitstekend spelende Jordy Zwart en scoorde knap vanuit de draai door de bal in de verre hoek te plaatsen. Zevenhoven probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar miste duidelijk stootkracht op het middenveld en zeker voorin.

‘Het scoreverloop was funest, in de eerste helft is er niets aan de hand, zij krijgen één kans en scoren direct. De tweede helft zijn we vol vertrouwen ingegaan, maar na twee minuten volgt dan de 2-0.’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

Een dramatische terugspeelbal van Marco Pellegrom op invaller-keeper Connor van Heertum betekende net na rust al de nekslag voor de bezoekers. De spits schoot de bal wat laconiek met buitenkant voet vanaf eigen helft naar zijn doelman, maar omdat de bal vaart mistte kon deze worden onderschept en met een 2-0 tussenstand leek de wedstrijd al vroeg beslist. Natuurlijk probeerde de mannen van Snatersen het wel, alle opties werden uit de kast gehaald. Sjoerd Zuijdervliet werd al vroeg in de tweede helft in de spits geposteerd, maar dit bleek geen succesvolle zet. Wellicht dat de centrale verdediger beter voor zijn eigen verdediging had kunnen gaan spelen om zodoende een man meer op het kwetsbare middenveld te creëren. Kevin Haak kreeg nog een dot van een kans, maar zag zijn poging gekeerd worden door de uitstekend keepende Nick Mansveld. Aan de andere kant maakte Van Heertum nog een paar keer reclame voor zichzelf door meerdere malen de 3-0 te voorkomen. Chris Snatersen kon moeilijk ontevreden zijn over zijn ploeg en was daarom realistisch na afloop. ‘SCH is gewoon echt een sterke ploeg en met hun kwaliteiten zijn ze het in mijn ogen ook gewoon verplicht om kampioen te worden. Onze invallers deden het prima overigens, maar Lennart van Zon en Maurits Splinter hebben nu eenmaal iets extra’s en kunnen een wedstrijd doen kantelen, dat mis je logischerwijs. Al met al terecht verloren maar we geven de hoop op de nacompetitie niet op ondanks ons zware programma met tegenstanders als Woerden en Siveo.’