0172SPORT, NSV'46, Mitchel Pijpers

NSV’46 dankzij hattrick getergde invaller Mitchel Pijpers langs Bodegraven

Bodegraven | NSV’46 speelde tegen het laag geklasseerde Bodegraven geen beste wedstrijd en keek lange tijd tegen een brilstand aan. Pas in het laatste kwartier was het invaller Mitchel Pijpers die de ban brak en de zege voor de Noordenaren veiligstelde.

Het hoofdveld in Bodegraven was op diverse plekken meer een zandbak dan een grasveld, wat het combinatiespel haast onmogelijk maakte. Ook de tegenstander was geenszins van plan te gaan voetballen en zo ontstond er een schouwspel waarbij het niet al te erg was dat het kabinet momenteel toeschouwers verbiedt.

NSV’46 creëerde een paar mogelijkheden, vooral in de beginfase. Lars de Jong kwam een paar keer in kansrijke positie meer gescoord werd er niet. Zelf kwamen de Noordenaren in het eerste bedrijf niet tot nauwelijks in de problemen. Wel had men zelf met een 1-0 voorsprong móéten gaan rusten. Op slag van rust koos Kamiel Disseldorp er oog in oog met Bodegraven-doelman Marco Vonk echter voor om voor eigen succes te gaan, daar waar de beste optie breed leggen op de eveneens meegelopen Cas van der Hoorn was…

‘Ik was het zeker niet eens met mijn plek op de bank, maar te aangedaan om uitleg te vragen’

Mitchel Pijpers was zeer teleurgesteld maar liet als reactie zijn voeten spreken

In de rust greep Robert Swart in en koos hij ervoor om met een systeem van drie spitsen terug te keren vanuit de kleedkamer en zo de Bodegraven-defensie uit elkaar te spelen. Deze ingreep betekende ook de entree van Mitchel Pijpers, die zichzelf tot groot ongenoegen niet terug vond in de basisopstelling. Na een lange schorsing en een een invalbeurt tegen zijn oude ploeg Zevenhoven, had hij tegen Linschoten en Siveo weer een basisplaats die hij nu moest afstaan ten faveure van Raoul van der Zwet.
‘Ik was het zeker niet eens met de beslissing van de trainer, maar hij bepaald en daar moet ik het mee doen. Waarom ik wissel zat weet ik niet, we hebben het er nog niet écht over kunnen hebben. Ik was behoorlijk aangedaan, waardoor het een kort gesprek werd’, aldus Pijpers. De nog wel eens wispelturige aanvaller liet zich de tweede helft echter op de juiste manier gelden en maakte zo duidelijk dat zijn trainer – wat hem betreft – de verkeerde keuze had gemaakt.
Wel had NSV’46 het moeilijk de tweede helft en dit was te danken aan een sterker optreden van de thuisploeg. Bas Kalshoven redde eenmaal knap na een fout in de opbouw van Mika Valentijn. Toen Kalshoven wel gepasseerd werd voorkwam aanvoerder Stefan van Tol een achterstand door de bal van de doellijn wegwerken.
Een kwartier voor tijd brak Pijpers op mooie wijze de ban door het leer van zo’n twintig meter in de bovenhoek te plaatsen. Zijn scoringsdrift was echter nog niet gestild want ook de 2-0 kwam van de voet van de invaller. Hij zette de aanval zelf op en was in de scrimmage die voor het doel van Vonk ontstond de meest oplettende. Kort voor tijd was de zuivere hattrick compleet toen Pijpers het eindstation was van de mooiste aanval van de middag. Robbin Verhaar zette de aanval op, bereikte Pijpers die met een prachtige steekbal Verhaar in de diepte bediende. Laatstgenoemde behield en de bal het overzicht en legde de bal vervolgens panklaar voor de meegelopen Pijpers. Zo eindigde de wedstrijd toch in een ruime overwinning voor de ploeg van Swart, die gezien de andere uitslagen uitstekende zaken deed en opklom naar de voorlopig derde plaats.

De meest opvallende man en maker van de hattrick was na afloop uiteraard verheugd hoe zijn invalbeurt was verlopen: ‘Het is heerlijk om op deze wijze je sportieve revanche te halen. Zoals gezegd was ik er niet blij mee, maar het belangrijkste is dat we de drie punten pakken. Dat ik hierin als invaller een groot aandeel mocht hebben is natuurlijk erg mooi!’

Opstelling NSV’46:
Bas Kalshoven; Jim Groenendijk, Stefan van Tol ©, Mika Valentijn, Robbin Verhaar; Raoul van der Zwet (46. Mitchel Pijpers), Perry Lok (80. Renzo Goedhart), Menno de Jong, Cas van der Hoorn; Lars de Jong, Kamiel Disseldorp

Bekijk hier de uitslagen en de stand.

Archieffoto Kees Verhaar: De man van de hattrick Mitchel Pijpers in actie voor NSV’46

Aarlanderveen klimt naar tweede plaats

Nieuwkoop verrast met zege op FC Oegstgeest