Derde plaats voor Melissa Wijfje halverwege NK allround

Heerenveen | Halverwege het NK allround staat Melissa Wijfje op de derde plaats in het algemeen klassement. Op de 500 meter werd Wijfje derde, op de 3000 meter eindigde ze net naast het podium (vierde). 

Wijfje liet voorafgaand aan dit toernooi weten vier stabiele afstanden te willen rijden en na dag één van het NK allround moet ze constateren dat ze op koers ligt. ‘Het waren twee stabiele races. De 500 meter was niet super, maar met m’n tijd van 39.96 moet ik gewoon tevreden zijn. Ook de 3000 meter was prima, maar ik hoopte op een uitschieter.’

‘Het waren twee stabiele races, maar ik hoopte op een uitschieter’

Melissa Wijfje

Voor Wijfje lijkt er in het algemeen klassement vooralsnog niet meer in te zitten dan de derde plaats. Joy Beune en Carlijn Achtereekte hebben een ruime voorsprong op haar genomen. Echter geeft de 23-jarige Korteraarse niet op. ‘Je weet het op een allroundtoernooi maar nooit. Ik hoop morgen weer twee stabiele afstanden te rijden en dan zien we wel waar dit goed voor is. Natuurlijk hoop ik op een ticket voor het WK allround.’

Manouk van Tol eindigde tijdens de NK sprint op de 500 meter op de dertiende plaats met een tijd van 39.44. Op de 1000 meter werd ze vijftiende (1.17.59). Van Tol: ‘Naar omstandigheden mag ik best tevreden zijn. Er zaten goede punten in. Vooral m’n eerste ronde op de 1000 meter schaatste ik goed. Ik mis nu nog de macht en de scherpte om topraces te rijden, maar hier kan ik weer mee vooruit.’

Andy Houtkamp te gast bij Golf & Countryclub Liemeer

Nicolaas Boys doet opnieuw goede zaken