Wijfje en Van Tol starten op KPN NK Allround & Sprint

Heerenveen | Dit weekend wordt in het Thialf stadion zowel het NK Allround als de NK Sprint gereden. Korteraarse Melissa Wijfje zal zaterdag een 500 en een 3000 meter rijden in het allroundtoernooi. Manouk van Tol uit Ter Aar rijdt diezelfde middag op het sprinttoernooi een 500 en een 1000 meter.

De 23-jarige Wijfje zal in rit zeven van de 500 meter aantreden tegen Roza Blokker. Op de 3000 meter is Olympisch kampioene Carlijn Achtereekte haar tegenstandster. Opnieuw zal de dan in rit zeven aan de start verschijnen. Wijfje is mede door de afwezigheid van Antoinette de Jong en Ireen Wüst één van de favorieten voor de eindzege. ‘Ik hoop dit weekend vier goede races te rijden. Ik heb dit jaar nog geen allroundtoernooi gereden, dus ik wil vooral stabiel het weekend doorkomen’, aldus Melissa Wijfje in gesprek met 0172SPORT.

Voor Manouk van Tol (27) zijn er dit weekend andere belangen. Op de 500 meter zal ze in rit 3 aantreden tegen Danouk Bannink, op de 1000 meter start ze een rit later en is Dione Voskamp haar tegenstandster.

‘Ik ben momenteel op de weg terug, een hoge klassering is momenteel niet realistisch’

Manouk van Tol

Van Tol: ‘Het voorseizoen begon ik erg sterk met persoonlijke records van 38.80 op de 500 meter en 1.16.41 op de 1000 meter. Daarnaast won ik de IJsselcup. De afgelopen periode heb ik veel te kampen gehad met ziekte en blessures. Dit is ook de reden waarom ik het NK afstanden heb gemist tussen Kerst en Oud en Nieuw. Ik ben momenteel op de weg terug en mijn doelstelling is dan ook om het hoogst haalbare van mezelf op dit moment te laten zien. Qua uitslagen heb ik daarom geen verwachtingen en doelstellingen, omdat een hoge klassering momenteel niet realistisch is helaas. Ik zie dit toernooi weer als stap voorwaarts om weer naar m’n niveau van het voorseizoen te gaan.’

Zondag wordt er in het allroundtoernooi ook nog een 1500 en 5000 meter afgewerkt. In het sprinttoernooi worden de 500 en 1000 meter dan opnieuw gereden. 0172SPORT zal de prestaties van Wijfje en Van Tol dit weekend op de voet volgen.

Archieffoto: Manouk van Tol (links) en Melissa Wijfje (rechts) tijdens de prijsuitreiking van de Sportverkiezing gemeente Nieuwkoop 2014. In het midden Annouk van der Weijden.

Voorbeschouwing Sporting Leiden – Nicolaas Boys

Chris Snatersen heeft geen spijt van tweejarig contract bij Zevenhoven