Nicolaas Boys doet opnieuw goede zaken

Leiden | Nicolaas Boys heeft ook zijn tweede wedstrijd na de winterstop gewonnen. Nadat vorige week WVC met 3-0 werd verslagen, was het ditmaal met 0-2 te sterk voor Sporting Leiden.

Lange tijd zag het er deze week niet naar uit dat er gevoetbald zou worden, maar door de dooi van de laatste dagen bleek uiteindelijk dat er op de zondag toch aangetreden kon worden. Op een matig kunstgrasveld ging het lange tijd gelijk op en halverwege was de stand dan ook nog in evenwicht (0-0).

In de zesde minuut van de tweede helft kwamen de Nieuwveners op een 0-1 voorsprong. Net als vorige week tekende Nick Teunissen opnieuw voor de openingstreffer. Niet veel later mocht de ploeg van Dijar Kasim opnieuw juichen. Twaalf minuten voor rust werd een voorzet van Jim Janmaat door de laatste man van Sporting Leiden in eigen doel gegleden en dit resulteerde in een 0-2 voorsprong.
Met nog een half uur te spelen leek Nicolaas Boys helemaal op rozen te zitten. De Leidenaren moesten met tien man verder, nadat de scheidsrechter een rode kaart trok na een slaande beweging richting aanvoerder Sjef de Groot. In het restant van de wedstrijd veranderde er niets meer aan de stand, wel mocht Ravi Pijper een kwartier voor tijd invallen voor Matthijs Egberts en hierdoor maakte hij zijn officiële debuut voor Nicolaas Boys.

‘Leiden heeft een stugge ploeg met een paar jongens die kwaliteiten hebben’

Martien Vogelaar – Elftalleider Nicolaas Boys

Elftalleider Martien Vogelaar: ‘Het was een zware overwinning. Leiden heeft een stugge ploeg met een paar jongens die enorm veel kwaliteit hebben. Al met al een erg knappe en belangrijke overwinning’.

En belangrijk is deze overwinning zeker. Nicolaas Boys is gestegen naar de derde plaats op de ranglijst en lijkt steeds dichter bij een plaats in de felbegeerde kampioenspoule te komen. Volgende week gaat Nicolaas Boys op bezoek bij ASC uit Oegstgeest en ook zij hebben de punten nog hard nodig om zich bij de eerste zes te scharen. Opnieuw een finale dus voor de groen-zwarten uit Nieuwveen.

Tim Stouten, Thijs Hoogeveen, Peter Burgmeijer, Luke van Veen, Matthijs Egberts (76. Ravi Pijper), Jim Janmaat (69. Michael Heemskerk), Nick Teunissen, Joost Verkerk (46. Finn Janmaat), Rik Verkerk, Sjef de Groot ©, Joël Verlaan

Foto’s: Kees Verhaar