Boris van Es ook komend seizoen trainer Nieuwkoop

Nieuwkoop | Boris van Es staat ook komend seizoen aan het roer bij SV Nieuwkoop. De contractverlenging kan gezien de goede resultaten niet verrassend genoemd worden natuurlijk. De Nieuwkopers zijn momenteel, samen met buurman Aarlanderveen, lijstaanvoerder in de derde klasse en strijden dus nog volop mee om de titel. Ook zijn de oranjehemden nog altijd actief in de beker.

Van Es was streek een half jaar geleden neer in Nieuwkoop als opvolger van Manfred van den Bosch en zette daar direct de boel naar zijn hand. De voormalig CVC Reeuwijk-trainer stapte af van het tamelijk behoudende voetbal van zijn voorganger en gaf tijdens de voorbereiding in gesprek met deze site al aan dat hij een team wilde gaan creëren dat graag in balbezit is en daarin initiatief toont. Na een half jaar kunnen we wel stellen dat Van Es de boel op de rit heeft en erin is geslaagd van Nieuwkoop een aantrekkelijk voetballende ploeg te maken.

“Ik eindig liever zesde met goed voetbal en dat ik zie dat spelers zich door ontwikkelen, dan dat we derde worden met lange ballen”, gaf de Bodegraver aan, die zijn eerste jaar duidelijk uittrok om de ploeg naar zijn hand te zetten om daarna mogelijk gaan oogsten. Dat oogsten gaat mogelijk sneller dan verwacht gezien de resultaten , want die liegen er niet om. Momenteel staat Van Es’ ploeg bovenaan de ranglijst en moest men, inclusief oefenwedstrijden en bekerwedstrijden, slechts tweemaal een nederlaag slikken dit seizoen.

Van Es en Nieuwkoop hebben het contract nu dus met een jaar verlengt tot het einde van het seizoen 2023/24. Tevens hebben ook assistent-trainers Michel Zuijdervliet en Johan Stolwijk alsmede keeperstrainer Fred Siebert te kennen gegeven nog een jaar verbonden te blijven aan de club, zo valt te lezen op de clubwebsite.
Dat de contractverlenging breed gedragen wordt binnen de vereniging blijkt wel uit de woorden die in hetzelfde bericht staan: “Het verzorgde voetbal dat ons 1e elftal tot op heden dit seizoen regelmatig laat zien, de spelvreugde die zowel op trainingen als in wedstrijden zichtbaar is en uiteraard de goede resultaten maken dat deze verlengingen door alle geledingen van de vereniging wordt toegejuicht.”

Foto: Kees Verhaar

De Plas vliegend uit de winterstop

Vijfde klasse verder uitgedund: Na Bodegraven verdwijnt ook Utrecht United uit competitie Sportief