Vijfde klasse verder uitgedund: Na Bodegraven verdwijnt ook Utrecht United uit competitie Sportief

Utrecht | Nadat eerder al Bodegraven zich terugtrok, heeft ons nu het nieuws bereikt dat ook Utrecht United zich terugtrekt uit de vijfde klasse A, de competitie waarin Sportief lijstaanvoerder is. Komend weekend zou – evenals afgelopen weekend – het inhaalduel tussen MMO en de Utrechters op het programma staan, maar wederom konden de bezoekers niet genoeg man op de been brengen.

Utrecht United stond op de laatste plaats en had vanwege eerdere ongeregeldheden al vier punten in mindering gekregen vanuit Zeist. Er gaat geen hele gezellige ploeg verloren gezien de uitwedstrijd die Sportief daar afwerkte en bol stond van de kaarten, schoppen en intimidaties. Ook afgelopen weekend ging het weer mis toen de wedstrijd tegen Bernardus bij een stand van 2-3 werd gestaakt. Op dat moment waren er al drie rode kaarten uitgedeeld aan spelers van de Utrechtse ploeg…

Voor de stand bovenin heeft het geen gevolgen. Zowel koploper Sportief als achtervolgers MMO, Football Factory en Kamerik speelden eenmaal tegen Utrecht United en alle vier de ploegen wisten het duel winnend af te sluiten. Sportief ziet verder zes goals en drie tegengoals van de balans gestreept worden.

Boris van Es ook komend seizoen trainer Nieuwkoop

Voorbeschouwing op speelronde 16