De Plas vliegend uit de winterstop

Nieuwkoop | De mannen van De Plas heren 1 zijn sterk aan de tweede seizoenshelft gestart. Waar voor de jaarwisseling nog geen punt werd behaald staat de ploeg uit Nieuwkoop nu op tien punten uit vijf wedstrijden.

De goede reeks begon met een verrassend gelijkspel tegen te toenmalig koploper Oceanus. Na winst op Alkemade, DAW en afgelopen weekend DWT is de doelstelling handhaven in de derde bondsdivisie weer in zicht.

Op zaterdag 11 februari mochten de mannen aantreden tegen de hekkensluiter DWT uit Haarlem. Waar in de uitwedstrijd nipt werd verloren en met de goede reeks aan eerder gespeelde wedstrijden hadden de Nieuwkopers er zin in.
De Plas begon sterk met een geplaatst afstandsschot van Tim van Tongeren. Niet lang daarna kwam de kracht van Haarlem, letterlijk, boven water. De sterke topscorer wist gemakkelijk het Nieuwkoopse net te vinden en maakte gelijk. Na nog een doelpunt van Greig Bannatyne eindigde de eerste periode in 2-2.
Mark Thijssen wist in de tweede periode snel het net te vinden uit een man meer situatie. Door wat onoplettendheid en slechte passing kwamen de Haarlemmers goed terug en liepen uit naar 3-5. Wederom kregen de mannen van De Plas maar weinig grip op de topscorer van DWT. Na nogmaals een goed doelpunt van Bannatyne en een benutte penalty van Van Tongeren ging De Plas met een stand van 5-6 in het voordeel van de Haarlemmers de rust in.

Tijdens de rust gooide coach Peter Vork het roer om binnen de Nieuwkoopse defensie. Er moest een plan worden gemaakt om de topscorer van Haarlem te stoppen, en met succes.
Janko van den Haak opende de score in de derde periode met een hard schot vanuit de man meer. Na een doelpunt van wederom de topscorer van Haarlem keek Nieuwkoop nog steeds tegen een 7-8 achterstand aan. Door doelpunten van John van Wijk, zijn eerste sinds zijn rentree in het eerste, Bannatyne, Bram Hoogervorst en Emil Hoogstad kwam de Plas op een 10-8 voorsprong. Haarlem hielt echter de druk erop door een minuut voor tijd de 10-10 binnen te schieten.
De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd en de wedstrijd kon in de laatste periode beide kanten op vallen. Door sterk keeperswerk en een dubbele safe van Stefan Kranenburg wist Haarlem nog maar één keer te scoren. Door een boogbal in de verre hoek van Brian van Eijk en een sterke solo van Greig Bannatyne wisten de mannen van De Plas de wedstrijd naar zich toe te trekken en gaven zij de voorsprong niet meer uit handen.

Mede door deze winstpartij staat De Plas nu op de negende plaats en voorlopig uit de gevarenzone van degradatie. De bal ligt voor nu een aantal weken stil. Op 11 maart wordt de competitie voor de Plas hervat met een thuiswedstrijd tegen West-Friesland.

Ook Yassine el Mariami en Dorus Boddeke verruilen TAVV voor NSV’46, Mika Valentijn keert terug bij Altior