Zwaar gehavend Nieuwkoop pakt punt tegen koploper VUC

Nieuwkoop | Een zware dobber wachtte deze zaterdag voor SV Nieuwkoop. De geplaagde ploeg ontving koploper VUC op Sportpark de Dulen. Eerder dit seizoen werd er in Den Haag met 4-0 verloren. Toen zag de wereld er overigens nog heel anders uit. Nieuwkoop ging als koploper naar VUC. Inmiddels staat de ploeg van Boris van Es op de elfde plek, wat aan het einde van de rit nacompetitie betekent.

Van Es heeft nog altijd te dealen met flink wat blessures in zijn selectie. Zo zijn Thomas Boekestein, Mike Boelee, Sem Meertens, Dirk van den Haak en Sam Vijfhuizen allen geblesseerd. Daarbij was aanvoeder Joris Verweij voor dit duel geschorst en waren ook Thijs van der Zon en Auke Westerduin afwezig. Nieuwkoop verscheen zodoende met een jeugdig elftal aan de aftrap, waarin onder andere Demian van der Lek, Thijs Rekelhof, Lucas Kooy, Sami Chourak en Stan Boekel hun opwachting maakten.

VUC mocht het spel maken op het veld van Nieuwkoop, dat zelf vanuit de omschakeling tot kansen wilde gaan komen. Dat ging niet onverdienstelijk. Nadat VUC wat kansjes kreeg, lieten ook de oranjehemden zich in de openingsfase goed zien. Robin Voorend schoot een mogelijkheid naast en Dave Verhage zag de VUC-doelman redding brengen. Aan de andere kant voorkwam Chourak dat de bezoekers uit een hoekschop konden scoren, door de bal van de lijn te koppen.

Boy Vork had na iets meer dan twintig minuten de voorsprong op zijn schoen, maar hij miste de bal na een goede voorzet. Zijn tweede poging werd gekeerd door de doelman. Ook Verhage kreeg voor rust nog een goede mogelijkheid, maar zijn poging rolde net voor het doel langs. VUC bleef het ook proberen, wat het een leuke wedstrijd maakte. Het grootste gevaar van de koploper was een schot op de lat.

De tweede helft moest qua kansen even op gang komen. Maar de eerste echte goede kans was ook raak. Ondanks een vlagsignaal van de Nieuwkoop-grensrechter, opende VUC de score. De scheidsrechter had geen boodschap aan het vlagsignaal en wees resoluut naar de middenstip. Het duurde echter niet lang voordat de Nieuwkoop met een reactie kwamen, want twee minuten later was de stand alweer gelijk. Na een mooie aanval tikte Boy Vork een afgemeten lage voorzet van Noë Esselink binnen.
Daarna ging de kansenstorm weer liggen. Nieuwkoop stond verdedigend goed en gaf VUC daardoor weinig mogelijkheden. Zelf bleef men loeren op een uitbraak. Vork kreeg tien minuten voor tijd opnieuw een goede kans. Maar zijn schot werd van richting veranderd en daarna nog net aan gered door de keeper.

“Ze bleven maar gaan, ik zou willen dat ik dat nog kon”

Boy Vork over de jeugdige inbreng

In de slotfase was het invaller Richard Voorend die nog twee goede kansen kreeg. Zijn eerste poging ging over het doel, de tweede naast. Ook VUC liet zich nog één keer gelden, maar Esselink voorkwam met het hoofd dat een vrije trap van een meter of vijfentwintig de winnende treffer opleverde. De ploegen bleven uiteindelijk dus in evenwicht. Een enigszins onverwacht punt dus voor de gehavende thuisploeg tegen de koploper. “Onverwacht? Nee ik dacht meteen al dat we zouden gaan stunten vandaag”, aldus een dollende Boy Vork. “Het plan vandaag was om ver in te zakken zodat er geen ruimte achter onze laatste linie zou ontstaan, want hier werden we in de uitwedstrijd elke keer op geklopt. Ook creëerden we zelf de afgelopen weken niet erg veel, dus door zelf ver terug te gaan probeerden we meer ruimte achter hun laatste linie te krijgen. Dit lukte wel aardig moet ik zeggen en we creëren ook zeker wat kansen. Een verdiend punt al met al.”

Vork was verder zeer content met de inbreng van de vele jongelingen die het door de vele afwezigen noodgedwongen moesten doen. “We moeten op dit moment per week eigenlijk een beetje kijken wie er op zaterdag fit genoeg zijn om te spelen, het is niet anders. Die jonge jongens moet ik echt een compliment geven. Ze bleven maar gaan, ik zou willen dat ik dat nog kon haha.”

Komende week staat de zeer belangrijke ontmoeting tussen Nieuwkoop en CSW op het programma. Beide ploegen verkeren in nacompetitiezorgen en in Wilnis tegen de ploeg van oud-trainer Michel Strating dat één puntje meer heeft, zal Nieuwkoop dus moeten gaan proberen eindelijk weer eens de gaan winnen om zo aansluiting te vinden richting de veilige plaatsen.

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 2C

Opstelling SV Nieuwkoop:
Demian van der Lek; Rick Pouw, Noë Esselink, Lucas Kooy; Stan Boekel, Sami Chourak, Sam van der Hoorn, Boy Vork © (86. Richard Voorend), Thijs Rekelhof; Robin Voorend (66. Melvin van den Hooren), Dave Verhage.

Door: Rick Sinnige
Foto’s: Hasper Pictures – bekijk hier meer foto’s van dit duel

Sportief loopt in Rotterdam tegen nederlaag nummer zeven op

NSV’46 doet wat het moet doen en wint van matig maar strijdlustig MMO