Sportief loopt in Rotterdam tegen nederlaag nummer zeven op

Rotterdam | Het is Sportief niet gelukt om voor de tweede maal dit seizoen punten af te snoepen van NOCKralingen, de ploeg dat we hoog in het linkerrijtje terugvinden in 5B. In Rotterdam deed de ploeg van Jan Wouters wederom niet onder voor de roodhemden. Scoren deed men echter niet, waar de Rotterdammers dit wel tweemaal deden. Zodoende leed men weer een nederlaag, alweer de zevende van het seizoen voor de ploeg dit afgelopen jaar nog dichtbij promotie was…

De eerste helft gebeurde er voor beide doelen zeer weinig tot niks. Het enige moment dat één van beide ploegen dichtbij een doelpunt was betrof het ook nog een scène uit een betere slapstickfilm. Doelman Bjorn van der Laan bracht redding, deponeerde de bal voor de voeten van Jorg van der Laan die het speeltuig tegen collega Robin de Vink aanschoot waarna de paal redding bracht en laatstgenoemde Van der Laan andermaal de mogelijkheid kreeg weg te werken. Weer was een medespeler een sta-in-de-weg want nu schoot hij tegen Bart van Middelkoop op maar ging de bal vervolgend gelukkig over de achterlijn.

Verder gaf het zeer compact opererende Sportief nauwelijks iets weg. Ook de tweede helft kwam de thuisploeg er niet doorheen en nam de frustratie bij hen hierover toe. Meerdere malen lieten zij zich van hun minder sportieve kant zien. Zo werd onder meer de eerste helft Florian Nieuwkoop al uit de wedstrijd geschopt.  “Echt een hele nare ploeg met nare mensen en een nare grensrechter. Laten we maar zeggen: Niet echt een verrijking voor het amateurvoetbal”, aldus Jorg van der Laan. “Wij hielden het twee helften heel compact en geven niks weg. We merkten op een gegeven moment dat zij er doorheen zaten. Conditioneel ben je gewoon sterker dan dit soort tegenstanders, dus toen het lang 0-0 bleef had wel de verwachting dat we het konden klaren tot we twintig minuten voor tijd ongelukkig de 1-0 tegen kregen.”

“Dit is geen verrijking voor het amateurvoetbal”

Jorg van der Laan over tegenstander NOCKralingen

De thuisploeg nam de leiding vanuit een corner die werd doorgekopt tot diep achterin het strafschopgebied. Vanuit een onmogelijk lijkende hoek werd de bal over doelman Van der Laan getrapt en moest Sportief in de achtervolging. Dit leverde niet het gewenste resultaat op want verder dan een paar kleine kansjes voor Daan Koot en Jorg van der Laan kwam men niet. De grootste mogelijkheid was voor invaller Mees Bodt, maar hij zag zijn schot op het laatste moment geblokt worden. In de slotseconden betekende een counter de nekslag en zette de thuisploeg de 2-0 op het bord.