NSV’46 doet wat het moet doen en wint van matig maar strijdlustig MMO

Hoogmade | NSV’46 nam het een weekend na de deceptie en van afgelopen weekend tegen Teylingen – waarin het de hoop op de tweede periode zag vervliegen – op tegen MMO. De ploeg uit Hoogmade wachtte na zestien duels nog altijd op de eerste overwinning een stevent hard af naar een terugkeer in de vijfde klasse. Ook na zeventien duel kwam hierin geen verschil, de ploeg van uit Noorden ging er zoals verwacht met de winst vandoor. Toch bood de aanstaande degradant meer weerstand dan verwacht.

Er werd een walk-over verwacht van de Noordense ploeg. Op een moeilijk bespeelbaar veld – zeg maar gerust erbarmelijk – begon NSV’46 voortvarend aan de wedstrijd. Al in de derde minuut scoorde Menno de Jong op aangeven van spits Robin van Koert. Na de eerste fase had de wedstrijd al op slot kunnen zitten. Toch knokte MMO zich terug en het overwicht van de Noordense ploeg werd geminimaliseerd. De thuisploeg was na twintig minuten via Tijn van der Meent dichtbij, maar zijn schot zeilde over het doel van Bas Kalshoven. Qua kansen behield NSV’46 het overwicht, maar het vergat te scoren.

Ook in de tweede helft knokte MMO voor iedere meter. De formatie van Yorick Boon kreeg wederom een grote kans op de gelijkmaker toen doelman Albin van Wieringen, weer terug onder de lat, de bal naar voren trapte alwaar Richard Bakker het speeltuig niet goed meekreeg. Een redding binnen het bereik van doelman Kalshoven was het gevolg. NSV’46 was wel gewaarschuwd, mede omdat de marge klein bleef. Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal besliste Van Koert het duel vanaf de strafschopstip. Kamiel Disseldorp werd opzichtig naar de grond getrokken door Nigel Bax en de toegekende strafschop betekende de 0-2 eindstand.

“Het team draait, dus voor de trainer weinig reden tot wisselen”

Kamiel Disseldorp over zijn rol als invaller

Kamiel Disseldorp was vanaf de bank dus belangrijk voor zijn ploeg waar hij voor de winter en zeker de afgelopen seizoenen zijn naam vaker bij de eerste elf vond dan momenteel het geval is. Sinds Tijssen van systeem veranderde moet de watervlugge aanvaller het vooral met invalbeurten doen. “We begonnen goed met die vroege goal dan verwacht je misschien dat we er makkelijk overheen zouden lopen, maar het ontbrak vandaag steeds aan de eindpass. Dit had ook veel te maken met het veld. Op dat weiland is het echt geen voetballen. Uiteindelijk was het vandaag niet heel best en even leek het erop dat het eerder nog 1-1 ging worden dan 0-2. Gelukkig kon ik belangrijk zijn vandaag met die strafschop. Hier hoop je op als je erin komt uiteraard. Sinds het nieuwe systeem speel ik minder minuten en kom ik wanneer ik speel meer vanaf de linkerkant Dat bevalt me eigenlijk wel beter dan diepe spits. Ik moet het zelf laten zien, van mijn kant moet het gewoon beter en ik weet ook dat er meer in het vat zit. Het team draait momenteel, er wordt gewonnen dus voor de trainer is er ook weinig reden tot wisselen.”