Zwaar bevochten overwinning voor Nicolaas Boys tegen Meerburg

Nieuwveen | Bij Nicolaas Boys hadden ze er alles aan gedaan om op veld 1 te kunnen spelen tegen het technische Meerburg, maar scheidsrechter Vijverberg uit Strijen keurde het veld af en daardoor speelden ‘de Boys’ voor de vierde keer dit seizoen op het tweede kunstgrasveld.

De wedstrijd was nog geen drie minuten oud of het stond al 0-1. Uit een goede voorzet kopte de gevaarlijke spits van Meerburg, Julian van Haaster, de bal prachtig binnen in de verre hoek. Nicolaas Boys liet het er niet bij zitten en trok vol in de aanval. Zo werd een kopkans van Fitz MacLean gestopt door keeper Nick Klein. Ook een voorzet van Jordy van Eijk belandde met toeval op de rug van een Meerburg verdediger voordat Sven Hoogervorst gevaarlijk kon worden. In de dertiende minuut was het toch raak voor Nicolaas Boys. Een voorzet werd in eerste instantie weggewerkt door de verdediging van Meerburg, maar van net buiten de zestienmeter stond Peter Burgmeijer klaar om met met een hard droog schot Klein kansloos te laten: 1-1. Nog geen twee minuten later werd het zelfs 2-1. Nicolaas Boys kreeg op links, net buiten het strafschopgebied, een vrije trap die prachtig door Fabio Dos Santos over de muur van Meerburg werd geschoten en in de linkerhoek verdween: 2-1. Lang kon men niet van de voorsprong genieten, uit een corner kopte verdediger Klumperman de 2-2 binnen.

De eerste twintig minuten waren dan ook zeer vermakelijk, waarbij het spel heen en weer golfde en er kansen over een weer waren. Toch was Nic.Boys iets feller en gevaarlijk dan Meerburg, dit leverde nog een kopkans op voor MacLean en Hoogervorst schoot niet veel later hard op doel, zijn schot werd net over getikt door Klein. Zo gingen de twee ploegen na een zeer leuke eerste helft rusten met een 2-2 stand.

Meerburg kwam na de rust fel uit de kleedkamer en was dicht bij een doelpunt. Spits Max van Steen had een vrije schietkans, maar schoot tegen Nicolaas Boys keeper Xander Hardsteen aan. De tweede helft gebeurde er van alles, maar ook eigenlijk niks. Het spel lag vaak stil door kleine blessure gevalletjes, er werd veel gepraat en er waren irritaties over en weer, dit alles kwam het spel niet ten goede. Tot de 65e minuut toen de in de rust ingevallen Mike van der Aar de bal afpakte van de centrale verdediger van Meerburg, vervolgens een pass gaf op Sven Hoogervorst die hard en droog uithaalde en keeper Klein kansloos liet: 3-2.

Meerburg ging gelijk wisselen en bracht een extra spits die in de tachtigste minuut ook een goede kans kreeg maar net naast schot. Uit een corner van Meerburg kopten aanvoerder Joey van de Haak en Jari Wijfjes vervolgens tegen elkaar. Met een bloedend hoofd ging Van den Haak van het veld af. Achteraf bleek de aanvoerder, onder begeleiding van moeder Theresa, naar de eerste hulp te zijn geweest waar er vijf hechtingen boven zijn wenkbrauw werden gezet. Zowel Nicolaas Boys als Meerburg kregen in het restant nog één hele goede kans. Zo liep Hoogervorst door de verdediging van Meerburg heen en schoot hij fraai in, maar blijkbaar had de jongeling buitenspel gestaan. Ver in blessuretijd was Meerburg heel dicht bij de gelijkmaker, een mooi schot van Meerburg rechtsbuiten Lars Barthen werd met een katachtige reflex van doelman Hardsteen uit de linkerbenedenhoek getikt. Na dik acht minuten blessuretijd floot scheidsrechter Vijverberg af.

Nicolaas Boys ging na een zeer vermakelijke wedstrijd met een zwaar bevochten en verdiende overwinning aan de haal en lijkt klaar voor de derby van volgende week uit tegen NSV’46.