Voorbeschouwing zaterdag 2 december (Speelronde 10)

Van de redactie | Bijna was het een gouden weekend voor ‘onze’ ploegen. Er zaten wat verrassingen tussen en hierdoor wisten alle ploegen een zege te boeken. Alle ploegen op één na… Sportief schoot zichzelf lelijk in de voet en ging verrassend hard onderuit op bezoek bij SPV ’81. Qua voorspellingen deden we het aardig, we staan in de Top-40 – een plek waar een hoop artiesten een moord voor zouden doen. Voor dit weekend hebben we ook weer goede hoop, maar we moeten ook reëel blijven natuurlijk. We zien Zevenhoven namelijk niet winnen bij Soccer Boys… De andere ploegen gaan wél punten scoren denken wij. Met een beetje geluk zijn we komend weekend de snelste stijger in de lijst… Allemaal weer veel succes met het invullen van de Bakker de Kruijf Poule.

Nieuwkoop – Alphia
Het is spannend in 2C. DONK en VUC hebben een gat geslagen en lijken samen te gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Daaronder is er een enorme middenmoot. De nummers drie tot en met elf staan binnen vijf punten van elkaar met Nieuwkoop als hoogst genoteerde. De ploeg van Boris van Es – die afgelopen weekend zijn vertrek bekend maakte – heeft vijftien punten, tegenstander Alphia staat op plaats acht met dertien punten. Het kan dus stuivertje wisselen worden wanneer Nieuwkoop het thuisduel niet weet te winnen, voor ons de reden deze wedstrijd te bestempelen als ‘JRM Reizen wedstrijd van de week’
Alphia is uiterst wisselvallig. Zo brachten zij onlangs toenmalig koploper VUC het eerste verlies toe maar verloor men afgelopen weekend van CSW, dat hierdoor ook aansluiting vond in de middenmoot. Nieuwkoop lijkt de goede weg weer te zijn ingeslagen. Door personele problemen moesten er aanpassingen gedaan worden in het systeem en dit lijkt nu allemaal op zijn plek te vallen. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen en we denken dat de oranjehemden hier een derde aan toe gaan voegen, zij het nipt.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1 

Soccer Boys – Zevenhoven
Eindelijk was het zover, na acht verliespartijen op rij wist Zevenhoven weer eens een resultaat te boeken. Het leek bij een puntje te blijven, maar in de ultieme slotfase wist men er zelfs drie van te maken. Eén zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, maar het geeft de burger wel vertrouwen voor de resterende twee wedstrijden voor de winterstop. Volgende week ontvangt men Lugdunum aan de Stationsweg in Zevenhoven, maar deze week gaat men eerst nog op bezoek bij Soccer Boys dat afgelopen weekend met duidelijke cijfers onderuit ging bij Koudekerk: 4-0. Een week eerder verloor het ook al de thuiswedstrijd van Aarlanderveen, waardoor men de eerste periode misliep. De oranjehemden uit Bleiswijk zitten even in de hoek waar de klap vallen en wellicht weet Zevenhoven daar wel van te profiteren. Toch denken wij dat de thuisploeg aan het langste eind trekt.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

BSC ’68 – TAVV
TAVV wist afgelopen weekend voor het eerst sinds speelronde 3 weer te vinden. Het boekte in de slotminuut een knappe zege op ASC, waardoor men ook weer een aantal plaatsen op de ranglijst is gestegen. Sterker nog, het heeft net zoveel verliespunten als het trio koplopers (RKDES, Aarlanderveen en Koudekerk), echter heeft men dus een wedstrijd minder gespeeld doordat de uitwedstrijd tegen RVC ’33 werd afgelast. De tegenstander van dit weekend, BSC ’68, heeft overigens maar één verliespunt minder en staat daarmee drie posities lager op de ranglijst. In deze derde klasse A zijn de verschillen nihil, dus elke week is het weer stuivertje wisselen en hierdoor kun je bij een paar mindere uitslagen zomaar in de gevarenzone terecht komen of bij een aantal overwinningen juist meedoen om de prijzen. De ploeg uit Benthuizen leed afgelopen weekend een gevoelige nederlaag tegen angstgegner Zevenhoven en zal ongetwijfeld op revanche uit zijn. In onze ogen gaat de ploeg van Ludo Pistorius er echter met een nipte overwinning vandoor.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

Altior – DoCoS
Het moge duidelijk zijn; zaterdag staat er een belangrijke pot op de rol voor de ploeg van Arjan van der Laan. Altior verkeerd in goede vorm en krijgt de uitgelezen kans om zich in de middenmoot te melden. Hiervoor moet wel worden afgerekend met laagvlieger DoCos dat de voorlaatste plek bezet. Ondanks dat het gat maar drie punten bedraagt en beide ploegen tweemaal wisten te winnen schatten wij Altior wel wat hoger in. Het doelsaldo van de Leidenaren is niet om over naar huis te schrijven en zij krijgen de goals dan ook gemakkelijk tegen zo lijkt het. De oranjehemden kenden een goede generale afgelopen weekend en zullen nu tegen een waarschijnlijk mindere tegenstander het spel moeten gaan maken. Altior heeft hier zeker de voetballers voor en heeft al laten zien dat het prima voetbal op de mat kan leggen. We zijn dan ook benieuwd hoe zij met de favorietenrol om zullen gaan en of zij met het thuispubliek erachter een mooie uitslag neer kunnen zetten.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-0

Roodenburg – NSV’46
NSV’46 gaat op drie weken na precies een jaar na de veelbesproken ontmoeting in Leiden wederom op bezoek bij Roodenburg. Afgelopen seizoen werd er wel afgetrapt maar gevoetbald werd er amper. Het duel stond bol van incidenten waarbij de thuisploeg zich van zijn slechtste kant liet zien. De noordenaren verlieten Leiden uiteindelijk met een punt en in het thuisduel werden er hier nog drie aan toegevoegd waardoor men toch een positieve balans had tegen de blauw-zwarten. De Leidenaren staan nu onder leiding van oud-Nicolaas Boys-trainer Mo Bougrine en laten we hopen dat het dit jaar ene leukere pot oplevert. Het gat tussen beide middenmoters bedraagt één punt. Wat wel direct opvalt is het forse aantal tegendoelpunten dat de ploeg van Bougrine tot op heden incasseerde. Al 22 maal moest er gevist worden. Het moge duidelijk zijn dat er achterin bij de Leidenaren kansen liggen voor de mannen van Dennis Tijssen. Men creëert ieder duel genoeg maar heeft moeite het net te vinden, misschien dat de lekke defensie van de opponent hier verandering in kan brengen. Een snelle goal zal nog meer ruimtes bieden, wanneer men dit bewerkstelligt denken wij dat de punten mee naar Noorden gaan.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-3

Nicolaas Boys – Meerburg
Bij Nicolaas Boys hoopt men dat het de komende dagen weer flink gaat regenen, maar dat het natuurgras nog wel in dusdanige staat is dat daarop aangetreden kan worden tegen Meerburg. De huidige nummer vier op de ranglijst is het namelijk vooral gewend om op kunstgras aan te treden en daar hopen de Nieuwveners van te profiteren. Nicolaas Boys begint ook met een beter gevoel aan de confrontatie dan de ploeg uit Zoeterwoude. De belangrijke wedstrijden tegen MMO en Alphen werden gewonnen, waardoor het een gat heeft geslagen met de onderste vijf en de degradatiestreep uit zicht is verdwenen. Meerburg heeft om de toppositie juist een pas op de plaats moeten maken door de nederlaag tegen Roodenburg. Er is echter nog geen man overboord voor de in 1928 opgerichte voetbalclub. De vierde plaats op de ranglijst lijkt aan het eind van het seizoen goed voor een plaats in de nacompetitie om promotie. Toch zijn ze door het verlies van afgelopen weekend weer in het vizier geraakt van de achtervolgers en Nicolaas Boys hoopt het gat zelfs tot een punt te verkleinen. Wij denken dat dit teveel van het goede is, maar denken wel dat er een punt in zit voor de ploeg van René Ras.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Sportief – Moerkapelle
Sportief dacht mee te kunnen gaan doen om de prijzen. Het boekte een paar aardige resultaten en stond met nog wat inhaalduels te goed er goed voor. Tot afgelopen weekend. Tegen SPV’81 in Polsbroek had men een ongekende off-day met een 5-0 zeperd tot gevolg. Hoe gaan de mannen van Jan Wouters hier mee om? Hun rol om de titel is zo goed als uitgespeeld maar er zijn uiteraard nog kansen voor een periode. Eerst zal het zaak zijn de wonden te likken en daar biedt tegenstander Moerkapelle misschien wel uitkomst in. Na een dramatische competitiestart zijn zij echter wel aan het opklimmen en de laatste drie wedstrijden werden niet verloren. Sportief treft een ploeg in vorm zo lijkt het. Voor eigen publiek heeft het wat goed te maken en wij vermoeden dat Moerkapelle hier de dupe van zal worden.
Poule-voorspelling van onze redactie: 4-2 

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de tweede klasse C tussen Nieuwkoop en Alphia.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Jan van der Lubbe

Altior doet uitstekende zaken en verlaat Zwammerdam met drie terechte punten

Zwaar bevochten overwinning voor Nicolaas Boys tegen Meerburg