Slap TAVV buigt voor BSC ’68

Ter Aar | Bij TAVV is het tot nu toe dit seizoen een beetje hollen of stilstaan. Knappe overwinningen, tegen sterke tegenstanders als Aarlanderveen, Koudekerk en ASC, worden afgewisseld met onverwachte uitglijders en wat dat betreft paste de uitbeurt van afgelopen zaterdag bij promovendus BSC’68 helemaal in dat beeld. De formatie van Ludo Pistorius liet zich na rust overtroeven door de gastheren, die uiteindelijk met een 3-1 overwinning aan de haal gingen.

TAVV-spits Eric van der Hout blikte terug op de voor zijn ploeg teleurstellend verlopen wedstrijd. “In de eerste helft was er veel strijd van beide ploegen. BSC’68 had wat vaker de bal, maar de betere kansen waren voor ons. We verzuimden echter om één van deze mogelijkheden in een doelpunt om te zetten, waardoor we met een 0-0 stand gingen rusten. In de tweede helft kwamen wij na een kwartier spelen op voorsprong. Na een fout in de BSC ’68-verdediging kwam de bal plots voor mijn voeten en was het niet zo moeilijk om de bal binnen te schuiven (0-1). Vijf minuten later stond alweer de 1-1 op het scorebord. Na een collectieve fout van ons, het lukte ons tot vier keer toe niet om de bal uit ons zestienmetergebied weg te werken, scoorde BSC ’68 via een klutsbal de 1-1.”

“Na de 1-1 stortte het bij ons als een kaartenhuis in elkaar”

Eric van der Hout | Aanvaller TAVV

Vervolgend: “Deze treffer zorgde ervoor dat BSC ’68 steeds opportunistischer ging spelen en daar hadden wij veel moeite mee. Na de gelijkmaker was elke tweede bal voor de thuisploeg. Niet veel later viel de 2-1 en vlak daarna kregen we een penalty tegen nadat Roel Vogel een tegenstander in het strafschopsgebied had neergehaald. Roel kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart en moest dus het veld verlaten. De strafschop werd benut en toen was het wel gespeeld. We hadden gehoopt om na de zege tegen ASC de stijgende lijn vast te houden, maar het was bij ons vandaag een slappe hap. Na de 1-1 stortte het bij ons als een kaartenhuis in elkaar. Erg jammer, want deze nederlaag was echt niet nodig geweest”, aldus de aanvaller tot besluit.