Zondag 16 juni Triathlon in Nieuwkoop

Nieuwkoop | Zondag 16 juni organiseert Stichting Triathlon Nieuwkoop alweer de zevenendertigste editie van dit Internationale evenement. Om 11.00 uur klinkt het startschot bij Strand Zomer aan het Meije pad.

Zo’n 300 deelnemers en 21 trio’s
Zo’n driehonderd deelnemers en eenentwintig trio’s staan zondag 16 juni aan de start. Ze zwemmen bij Strand Zomer twee rondes van in totaal 1.900 meter. Voor het publiek zijn pontons neergelegd. Zo is de wedstrijd goed te volgen. Na het zwemmen stappen de atleten op de fiets om negentig kilometer te fietsen. Na twee rondes zetten ze hun fiets neer op het evenemententerrein en trekken hun schoenen aan. Via de dijk lopen de atleten richting Achtienkavels, om via de Aarlanderveenseweg terug te komen op het evenemententerrein. Dat is een rondje van ruim vijf kilometer. Ze lopen dat in totaal vier keer. De eerste finisher verwachten we rond 13.30 uur.

Internationale toppers aan de start in Nieuwkoop
Eric van der Linden startte in 2000 tijdens de Olympische spelen in Sydney. Vanaf dat moment deed hij vaak mee om podiumplekken. Ook lokale topper Sven Strijk verschijnt dit jaar weer aan de start. Vorig jaar kwam hij als eerste van de fiets. Zal hij dat dit jaar vast kunnen houden tijdens het looponderdeel?
Jorieke Casteleijn werd vorig jaar derde en heeft tot doel dit jaar als eerste te eindigen. Zal haar dat lukken?

Kom deze toppers aanmoedigen. Om 11.00 uur bij Strand Zomer en vanaf 11.30 op het evenemententerrein.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Nederlands Kampioenschap
Meld je aan als vrijwilliger en maak deze internationale wedstrijd van dichtbij mee. Geef bekers drinken aan, regel het verkeer, bouw het parcours op of houd toezicht op de zwemmers vanuit een bootje op de plas. Uiteraard krijg je van ons een lunchpakket en het unieke dry-fit triathlon-shirt! Je vragen of aanmelding kun je mailen naar: info@triathlon-nieuwkoop.nl.

Meer informatie vind je op www.triathlon-nieuwkoop.nl

Jordy Zwart, VVSB, Tino Stulen, 0172SPORT

Jordy Zwart zwaait af bij VVSB in degradatiekraker

Menno de Jong, Open Toernooi Zevenhoven, 0172SPORT

Open Toernooi Zevenhoven van start