Menno de Jong, Open Toernooi Zevenhoven, 0172SPORT

Open Toernooi Zevenhoven van start

Zevenhoven | Deze week is het alweer tijd voor één van de eerste open toernooien bij ons in de regio; Open Toernooi Zevenhoven. Onder leiding van toernooidirecteur Ruud Bos en assistent-toernooidirecteur Hein Leliveld is er op 8 juni gestart met de eerste wedstrijden en belooft het tot en met 16 juni een fantastisch toernooi te worden. In deze week kunnen we naast geweldig tennis, fantastische prijzen en een gezellige feestavond ook voor het eerst in onze gemeente kennis maken met het onderdeel heren dubbel drie.

Bos is tevreden over het aantal inschrijvingen dat er net iets minder zijn dan vorig jaar. Volgens Bos is dit te wijten aan het pinksterweekend. Opmerkelijk is het feit dat er voor het eerst in de geschiedenis van het toernooi het onderdeel heren dubbel drie is toegevoegd aan de poules en deze wedstrijden mag en wil je natuurlijk niet missen.

‘Met de categorie 3 erbij hopen we een nog mooier en aantrekkelijker toernooi neer te kunnen zetten’

Ruud Bos | Toernooidirecteur Open Toernooi Zevenhoven

‘Er was steeds meer vraag naar dit onderdeel, maar zo eenvoudig bleek dit allemaal nog niet. Er gaat heel wat papierwerk aan vooraf. Er zit best wat tijd tussen de aanvraag en toelichting bij de KNLTB tot aan het uiteindelijke “groene licht” vanuit Amersfoort’, aldus Bos. Hij vervolgt met met een flinke dosis chauvinisme terwijl evenknie Leliveld instemmend zit te knikken: ‘Het is natuurlijk fantastisch dat we deze steeds groter wordende groep bij ons een mooi podium kunnen bieden en zo een nog mooier en aantrekkelijker toernooi neer kunnen zetten. We verwachten er dan ook veel van.’

Naast het tennis zijn er uiteraard ook nog activiteiten in en rondom de kantine. Elke dag staat er een kok in de keuken en is het mogelijk om een hapje mee te eten voor slechts een tientje. Één van de belangrijkste avonden is de vrijdagavond. Traditiegetrouw zal er begonnen worden met de verloting waarbij ook een fiets te winnen valt waarna het feest los zal barsten. De feestavond staat in het teken van de jaren 60/70 en de persoon met de mooiste hippie/flower power-outfit valt in de prijzen. Niemand minder dan DJ Menzoo zal deze avond aan elkaar draaien en Toine Kremer zal ook zijn muzikale bijdrage leveren. Kortom; het wordt weer één groot feest aan de stationsweg in Zevenhoven!

Zondag 16 juni Triathlon in Nieuwkoop

Aarlanden open 50+ dubbeltoernooi