Jordy Zwart, VVSB, Tino Stulen, 0172SPORT

Jordy Zwart zwaait af bij VVSB in degradatiekraker

Katwijk | Morgenmiddag om 17:00 uur staat op Sportpak Nieuw Zuid de nacompetitiewedstrijd tussen Quick Boys en VVSB op het programma. Afgelopen woensdag werd de heenwedstrijd al gespeeld (1-1), zodoende mag de winnaar van de return zich volgend seizoen tweede divisionist noemen. Bij VVSB staan Nieuwvener Frans van Niel, Noordenaar Menno de Jong en Zevenhovenaar Jordy Zwart onder contract. Met laatstgenoemde blikken we kort vooruit op deze cruciale wedstrijd, wat tevens zijn afscheidswedstrijd is.

Na een belabberde eerste seizoenshelft vond de ploeg uit Noordwijkerhout zich terug onderaan de ranglijst. In de tussentijd had men al afscheid genomen van trainer Jack Honsbeek en was Eric Meijers (ook wel bekend van dit filmpje) aangesteld als nieuwe trainer. Onder Meijers raakte Jordy Zwart aanvankelijk zijn basisplaats kwijt, maar ondertussen is de routinier niet meer weg te denken uit de basisopstelling. Frans van Niel is onder Meijers zelfs gebombardeerd tot aanvoerder, echter heeft hij dit seizoen veel te kampen met blessures. Keeper Menno de Jong moet Ruben Valk in de pikorde voor zich dulden en komt hierdoor sporadisch aan spelen toe.

‘Afgelopen woensdag was één van onze mindere wedstrijden in de afgelopen tijd’

Jordy Zwart | Verdediger VVSB

Na de winterstop heeft VVSB de weg naar boven ingezet. Een belangrijke reden hiervan is dat men veranderd is naar een 5-3-2 systeem, hierdoor is er meer defensieve zekerheid en keerde het geloof langzaam terug bij de paars-gelen. Desondanks wist men de nacompetitie niet te ontlopen. In de eerste ronde werd er afgerekend met Hoek (uit werd er met 2-3 gewonnen en thuis werd het 4-2), hierdoor mocht men zich gaan opmaken voor de finale tegen Quick Boys. Quick Boys eindigde in de derde divisie op de tweede plaats achter kampioen Noordwijk en won in de vorige ronde van O.S.S.’20 (na een 1-3 uitoverwinning werd er thuis met 1-0 gewonnen).

Afgelopen woensdag werd het in Noordwijkerhout 1-1. VVSB kwam na tien minuten al aan de leiding, maar nog voor de rust stelde de bezoekers uit Katwijk al orde op zaken. ‘Afgelopen woensdag was eigenlijk één van onze mindere wedstrijden in de afgelopen tijd’, aldus de 34-jarige Zwart. ‘Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we het morgen gaan redden. Als we ons niveau halen dan gaan we winnen op Nieuw Zuid’.

‘Een mooier afscheid kan ik me niet bedenken door in de tweede divisie te blijven en te spelen voor 5000 man’

Jordy Zwart over zijn laatste wedstrijd

Voor Zwart is de wedstrijd extra speciaal, want het is bovendien zijn laatste in dienst van VVSB. Na een achtjarig dienstverband houdt hij het voor gezien. Een periode waarin hij vooral hoogtepunten meemaakte met het bereiken van de tweede divisie en de halve finale plaats in de KNVB Beker. ‘Als je er over nadenkt is het best gek. Maar nu telt nu maar één ding en dat is winnen. Als we morgen winnen dan zal het erna wel een apart gevoel zijn dat dit de laatste was. Maar een mooier afscheid kan ik me niet bedenken dan in de tweede divisie te blijven en m’n laatste wedstrijd te spelen voor 5000 man.’

Behalve Zwart komt mogelijk ook Frans van Niel in actie. Van Niel is de gehele nacompetitie nog niet in actie gekomen door een blessure, maar de Nieuwvener lijkt fit te zijn voor ‘de finale’.

Archieffoto: Jordy Zwart als trefzekere captain. © Tino Stulen

Tennissen in Open Aarlandentoernooi

Zondag 16 juni Triathlon in Nieuwkoop