Zevenhoven wint verdiend maar met minimale cijfers van Siveo ’60

Zevenhoven | Waar de thuisploeg al drie oefenwedstrijden achter de rug had, was de krachtmeting met Zevenhoven voor Siveo ’60 pas de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Siveo-trainer Jos Verweij nam dan ook twee volledige teams mee.

Toch was er in de openingsfase weinig van te merken dat het voor de Zegvelders pas de eerste speelminuten waren. Het dook een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van Swen Bakker. De jonge Zevenhoven-goalie hield zijn ploeg met een aantal knappe reddingen op de been. Naarmate de eerste helft vorderde pakte de thuisploeg steeds meer het initiatief. Wel koos het regelmatig teveel de diepte in plaats van het spel te verleggen van links naar rechts. Zevenhoven kwam na ruim een kwartier spelen aan de leiding toen Nick Mooren profiteerde van een fout in de Siveo-defensie. De spits bleef oog-in-oog met doelman Erik Streng koelbloedig: 1-0. Robin van Mever leek uit een corner ook nog de score te verdubbelen, maar vanwege een vermeende overtreding werd deze treffer afgekeurd.

Na de rust was Zevenhoven heer en meester, werd de bal steeds beter verlegd en zorgde Falco de Lange voor de benodigde diepgang vanuit het middenveld. Door het stoppen van Marco Pellegrom lijkt De Lange zijn vervanger in de spits te worden, echter worden zijn aanvullende impulsen vanuit het middenveld hierdoor gemist. Ter Hoeve probeerde het de tweede helft dan ook met Nick Vis in de spits en deze keuze pakte zeker niet slecht uit.

Nog geen tien minuten na rust verdubbelde Maurits Splinter op kenmerkende wijze de score. Splinter – die vooralsnog de gehele voorbereiding van de partij is geweest en wellicht toch beschikbaar blijft voor de ploeg van Danny ter Hoeve – schoot vanaf vijfentwintig meter een vrije trap via de binnenkant van de paal in de touwen: 2-0. Het leek hierna een kwestie van tijd om de score verder uit te bouwen, maar een lastige terugspeelbal van Splinter op Bakker resulteerde erin dat laatstgenoemde de bal bij Erik Verlaan in de voeten schoof die wel raad wist met deze buitenkans: 2-1. Vlak voor tijd leek Robert Mooren met een schitterende uithaal vanaf twintig meter de wedstrijd in het slot te gooien, echter produceerden de bezoekers nog geen twee minuten later wederom een aansluitingstreffer. Ditmaal werd hij gemaakt door Gerwin Verlaan, welke uit een corner de bal binnen frommelde. De overwinning van Zevenhoven kwam echter niet meer in gevaar en hierdoor begint de ploeg van Ter Hoeve met de maximale score in poule B aan de 0172SPORT-Cup.