Sportief houdt lang stand tegen sterker Nicolaas Boys

Woerdense Verlaat | Lang zag het er naar uit dat Sportief minimaal een puntje zou overhouden aan het openingsduel voor de 0172SPORT-CUP. Pas in de zeventigste minuut wist Nicolaas Boys de ban te breken door de 0-1 te scoren. Daarna was er geen houden meer aan voor “The Green White Army”. In de laatste twintig minuten incasseerde de ploeg liefst vier tegentreffers en zodoende ging de dappere vijfdeklasser uiteindelijk toch nog hard onderuit.

In de eerste helft gebeurde er weinig. Sportief hield gemakkelijk stand tegen de mannen van trainer René Ras. De teruggekeerde oefenmeester zag zijn ploeg in een veel te laag tempo acteren en daarnaast werd er vaak slordig omgegaan met balbezit. De thuisploeg verdedigde goed en compact en kwam er bij vlagen goed uit. Tot grote kansen kwam men niet maar hetzelfde probleem kende Nicolaas Boys. Een afstandsschot van Luke van Veen was de enige noemenswaardige doelpoging, die door keeper Bjorn van der Laan overigens moeiteloos werd gepareerd.

Na rust hetzelfde spelbeeld totdat in de zeventigste minuut Peter Burgmeijer de score wist te openen en dit was tegelijk een opmaat voor een ware doelpuntenregen. Twee minuten later wist Mike van de Aar de score namelijk al te verdubbelen. Milan Hoogervorst was kort daarna verantwoordelijk voor de 0-3 en niet veel later maakte Tom van Nieuwburg de 0-4. Het slotakkoord was uiteindelijk voor de thuisploeg. Tosca Wens maakte de aan Sportief toegekende strafschop en bepaalde hiermee de einduitslag op 1-4.

Beide ploegen mogen het in Nieuwkoop, tijdens de finaledag, nog gaan opnemen tegen respectievelijk NSV’46 en Nieuwkoop. Een pittige klus natuurlijk maar deze ploegen hielden elkaar gisteravond in evenwicht en zodoende reist Nicolaas Boys zaterdag af als koploper in poule A.