NSV’46 en Nieuwkoop delen de punten in poule A

Noorden | NSV’46 is de 0172SPORT-CUP begonnen met een punt tegen titelverdediger en favoriet Nieuwkoop. Na een enerverende eerste helft volgde een matte tweede, dat mede door de vele mutaties niet bolstond van de hoogtepunten. De bezoekers kregen de beste kansen en deden zichzelf misschien wel iets te kort, zonder de thuisploeg te kort te doen. Zij verkochten hun huid duur met een verdiend punt tot gevolg.

De eerste helft viel er zoals gezegd genoeg te beleven. Het tempo lag hoog alsook de intensiteit. Van de oranjehemden werd verwacht dat zij de opponent bij de keel zouden grijpen en de bezoekers hadden in de beginfase dan ook de overhand. Vooral de opbouw aan Noordense zijde liep niet zoals trainer Dennis Tijssen het vermoedelijk graag ziet. Steeds kwamen de backs in de duels met balverlies tot gevolg.
Ook achter de laatste lijn van de Noordenaren kon er steeds een Nieuwkoper opduiken en in balbezit komen. Vooral op het zeer beweeglijke spitsenduo Robin Voorend en Melvin van den Hooren kreeg men moeilijk grip.
De eerste kansen waren dan ook voor Nieuwkoop. Voorend wist zich na een goede steekbal los te maken van Kevin Fransen, maar de uitgekomen Bas Kalshoven voorkwam met de benen een vroege achterstand. De behendige Van den Hooren was vervolgens Sebastiaan van de Voorn te slim af waarna andermaal Voorend doelman Kalshoven op zijn weg vond.
Boy Vork had na iets meer dan tien minuten de openingstreffer kunnen maken toen hij in het zestienmetergebied veel tijd kreeg een voorzet aan te nemen, maar zijn schot viel op het centre court van het naastgelegen tenniscomplex.

De thuisploeg kreeg iets meer grip op het duel en aan de hand van middenvelder Menno de Jong kwam men er steeds vaker voetballend uit. Ook de rappe Florencio Faneyte hield menig Nieuwkoper bezig en was in balbezit steeds dreigend en durfde tegenstanders op te zoeken en uit te spelen.
Na iets meer dan twintig minuten zorgde een knap opgezette combinatie voor een vrije doortocht voor rechtsback Jim Groenendijk richting doelman Pluk Vijfhuizen. Oog in oog met de sluitpost behield hij het overzicht en legde de bal breed op de meegelopen Cas van den Hoorn die de 1-0 op het scorebord zette, ware het niet dat grensrechter Ferry van der Zon buitenspel constateerde – iets waar heel Noorden zijn twijfels bij had.
Drie minuten later kon men alsnog juichen toen uitblinker De Jong van een meter of twintig aanlegde voor een schot en het speeltuig via het gras en de binnenkant van de paal achter Vijfhuizen plaatste.

De achterstand bracht Nieuwkoop weer bij de les en het dwong de Noordenaren opnieuw achteruit. Na een goede actie binnendoor van Van den Hooren moest Kalshoven zich tot het uiterste strekken om een schot van Voorend onschadelijk te maken.
Dat Van den Hooren nadrukkelijk op de deur klopt en het concurrent Sam Vijfhuizen lastig gaat maken dit seizoen zette hij enkele minuten later nog maar eens kracht bij. In de kleine ruimte bleef hij knap aan de bal en middels een omhaal liet hij Kalshoven voor de eerst keer kansloos, maar de paal voorkwam de schitterende gelijkmaker.
Een kleine halve minuut later was het alsnog raak toen Boy Vork middels een schitterende krul de gelijkmaker aantekende, wat tevens de ruststand betekende.

Na rust was het allemaal wat matter. Waar scheidsrechter Jesse Verduijn in de eerste helft nog wel eens moest fluiten wegens een aantal behoorlijke tackles was het gif er wel uit in het tweede bedrijf. Vooral bij Nieuwkoop viel het gemis van enkele basiskrachten die zich verbaal laten gelden op. Zonder de coachende en zelf voorop in de strijd gaande spelers zat men er minder kort bovenop en was het allemaal net iets minder aantrekkelijk. Wel waren de bezoekers de betere ploeg. De na rust ingevallen doelman Thomas Boekestein heeft geen save hoeven maken, iets dat niet gezegd kan worden van zijn Noordense collega Berry Mastwijk.
Auke Westerduijn en Voorend kregen de beste kansen op de driepunter. Westerduijn schoot uit zeer kansrijke positie met links naast de korte hoek, nog geen tien seconden later zorgde een fout in de opbouw alsnog bijna voor een doelpunt toen Voorend van afstand Mastwijk verschalkte maar de lat zag voorkomen dat Nieuwkoop Sportpark de Koet met drie punten verliet.

Zo begint de titelverdediger dus met puntverlies en zal het zaterdag orde op zaken moeten stellen tegen Sportief en Nicolaas Boys wil men de finale halen. De Nieuwvener voeren poule A aan, zij wonnen met 1-4 op bezoek bij Sportief.