Sportief verdiend minimaal een punt maar verliest van koploper SC Woerden

Woerden | Zelden zal de koploper zo opgelucht zijn geweest op het moment dat het laatste fluitsignaal klonk. SC Woerden had het de gehele wedstrijd moeilijk met Sportief dat duidelijk vecht om ook volgend jaar in de vierde klasse actief te zijn. Bijna kreeg het in de absolute slotseconden loon naar werken maar een inzet van keeper Collin Griffioen ging rakelings langs het vijandelijke doel…

Sportief wist van meet af aan de linies kort op elkaar te houden en Woerden weg te houden van Griffioen, die de zieke Nick Stark verving tussen de palen. Verder dan wat ongevaarlijke schoten van afstand kwam de koploper niet. De bezoekers namen na twintig minuten de leiden en wie anders dan Stijn Molenaar tekende voor het doelpunt. Ditmaal trof hij doel uit een vrije trap na een overtreding op Justin Verkerk, die gedurende de hele wedstrijd een luis in de pels was en veel tikken te verduren kreeg.
Tien minuten voor rust kwam Woerden op een ronduit vreemde manier op gelijke hoogte. De bal ging over de zijlijn, waar de Woerdense grensrechter ook voor vlagde maar de scheidsrechter liet doorspelen. Sportief ging hier niet vanuit en dit leidde tot de opmerkelijke gelijkmaker.

Nog voor de rust kwam Woerden op voorsprong. Bart van Middelkoop kreeg een bal verkeerd op het hoofd en bood daarmee zijn opponent de kans de 2-1 tegen de touwen te schieten. Het was nog niet gedaan in het eerste bedrijf want Sportief wist nog voor de thee op gelijke hoogte te komen. De Woerdense-goalie timede volledig mis bij hoge bal in het doelgebied en raakte niet het leer maar de het hoofd van Verkerk, die hoger sprong dan de doelman. De leidsman kon niet anders doen dan naar de stip wijzen en trakteerde de sluitpost op geel die hierover niet mocht klagen. Aangezien hij dit wél deed ontving hij een tweede prent en kon hij net een paar minuten eerder naar de kleedkamer dan zijn ploeggenoten. De toegewezen strafschop was uiteraard een prooi voor Molenaar: 2-2.
Kon men dan aan de thee? Neen, er viel nóg een goal in de slotfase van de eerste helft. Een verkeerd geraakte voorzet van een meter of vijfentwintig zeilde zo achter de verbouwereerde Griffioen, waardoor de groen-witte formatie van vertrekkend trainer Cor Stoof alsnog met een achterstand de rust op zocht.

‘Je zag vandaag aan alles dat we er alles aan doen om in de vierde klasse te blijven.’

Jorg van der Laan vond dat zijn ploeg meer had verdiend

De tweede helft drong Sportief aan en probeerde het numerieke voordeel om te zetten in minstens één doelpunt. Molenaar was nog dichtbij maar stuitte op de ingevallen doelman. Woerden hield de boel dicht en speelde de wedstrijd uit zonder dat Sportief echt gevaarlijk kon worden. In de slotseconden kreeg Sportief nog een corner en Stoof dirigeerde iedereen inclusief zijn doelman mee naar voren. Griffioen kreeg dus de kans, maar helaas voor Sportief mocht het niet zo zijn.

‘We hadden vandaag op zeker een punt verdiend. We hebben het eerst Woerden heel lastig gemaakt en de tweede helft gejaagd op de gelijkmaker. Bij de gelijkmaker voor rust zaten we op rozen. Net voor rust 2-2 maken en nog een helft tegen tien man, maar dan maken zij zo’n lucky goal. Echt heel zuur. Je zag vandaag aan alles dat we er alles aan doen om in de vierde klasse te blijven. We kunnen het zelfs de koploper dus lastig maken’, aldus Jorg van der Laan.