Zevenhoven wint met hangen en wurgen bij seizoenshervatting

Zevenhoven | De winterstop is over het algemeen de ideale periode voor spelers om te herstellen van de opgelopen pijntjes om zodoende weer okselfris aan de tweede seizoenshelft te kunnen beginnen. Trainer Chris Snatersen hoopte dat dit bij keeper Jordy Aartman ook het geval zou zijn, maar niets bleek minder waar. Tot overmaat van ramp meldde tweede keeper Connor van Heertum zich op zaterdagochtend ook af en zat er voor de oefenmeester niets anders op dan een beroep te doen op de bijna veertig jaar oude keeperstrainer Martijn Brouwer.

Deze noodoplossing bleek achteraf een geluk bij een ongeluk, want met een cruciale – bijna onmogelijke – redding bij een 2-1 voorsprong had de oud-doelman van Zevenhoven een zeer belangrijk aandeel in de moeizaam behaalde overwinning op het stugge en energieke Linschoten.

De bezoekers wisten tot nu toe niet meer dan acht punten te behalen, maar de stand op de ranglijst zegt dus lang niet alles in deze competitie. Dit bleek zaterdagmiddag maar weer eens. Na het gelijke spel tegen hekkensluiter Sportief bleek ook Linschoten een moeilijk te nemen hindernis voor de geelhemden. De bezoekers oogden fris en jaagden de thuisploeg brutaal op, wisten aanvallend – vooral over rechts – vaak door de Zevenhovense defensie te breken, maar misten voorin stootkracht om tot echt grote kansen te komen. De bezoekers dwongen met hun opportunistische spel de thuisploeg om snel te handelen en de juiste keuzes te maken, maar dit lukte sporadisch. Vlak voor rust was er zo’n moment toen centrumspits Marco Pellegrom eindelijk op de juiste manier in het spel werd betrokken. Dit resulteerde meteen in een 1-0 voorsprong toen de topschutter zich handig ontdeed van zijn directe tegenstander en vervolgens beheerst wist af te ronden.

‘Ik gooide mij met alles wat ik had voor die bal en dan is het lekker als ze tegen je aanschieten natuurlijk!’

Martijn Brouwer | Invallend keeper Zevenhoven

Ook na rust wist Zevenhoven niet los te komen. De in het opvallende roze gestoken tegenstander wist zelfs op gelijke hoogte te komen nadat centrumverdediger Mika Valentijn opzichtig in de fout was gegaan door de bal op de rand van de zestienmeter in de voeten van de tegenstander te spelen. Een teken voor de thuisploeg om het tempo omhoog te gooien en dit resulteerde al snel in een 2-1 voorsprong nadat Pellegrom een perfecte voorzet wist af te leveren aan de inglijdende Danilo Boon. Zevenhoven haalde bibberend het einde en mocht dus blij zijn dat good-old Martijn Brouwer het keepersvak nog niet is verleerd. In een gevaarlijke één-op-één situatie wist hij op katachtige wijze de 2-2 te voorkomen. Niet veel later besliste Marco Pellegrom de wedstrijd definitief nadat zelfs de keeper van de bezoekers bij een vrije trap naar voren was gestuurd en te laat terugkeerde op zijn post: 3-1.

Martijn Brouwer zuchtte na afloop nog maar eens. ’Ik train elke donderdag nog mee dus ik wist wel dat ik het nog kon, maar morgen doet echt alles zeer hoor! Pas om half één wist ik dat ik moest spelen en dan sta je toch even raar te kijken. Ik ben blij dat ik ze heb kunnen helpen en ben vooral blij met de drie punten natuurlijk.’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Zevenhoven:
Martijn Brouwer; Lars Jansen (80. Nick Vis), Sjoerd Zuijdervliet ©, Mika Valentijn, Jop Vianen; Tobias van der Voorn, Danilo Boon, Bart Verlooij; Nick Mooren, Marco Pellegrom, Berry Peters

Eerste puntverlies voor TAVV op eigen bodem

Nieuwkoop loopt zware averij op in Oudewater