Eerste puntverlies voor TAVV op eigen bodem

Ter Aar | TAVV is in de eerste wedstrijd na de winterstop tegen gevoelig puntverlies aangelopen. Waar men hoopte verder afstand te nemen van naaste belager Aarlanderveen kwam men bedrogen uit. Aarlanderveen won bij Sporting Leiden en zelf speelde TAVV doelpuntloos gelijk tegen VVC uit Nieuw-Vennep.

VVC kreeg in de laatste wedstrijd voor de winterstop een pak rammel van Lugdunum (0-9) en zag zich zodoende genoodzaakt om compact te spelen en de linies gesloten te houden. TAVV mocht dan ook het spel maken en was vrijwel de hele wedstrijd de betere partij. Toch creëerden de Ter Aarders te weinig kansen, de grootste mogelijkheid was voor Donny van der Neut. Hij stuitte dertig seconden na rust één-op-één op de uitblinkende doelman Thierry Wesseling. Frenk van der Kleij bracht met Dorus Boddeke en Mitchel van Wijk in de loop van de tweede helft nieuwe aanvalskrachten binnen zijn ploeg, maar ook zij waren niet in staat om de muur uit Nieuw-Vennep te slechten. Zodoende werd er in Ter Aar niet gescoord en leed de ploeg van Frenk van der Kleij zijn eerste puntverlies op eigen veld.

‘Edwin Pieterse heeft in de tweede helft alleen maar staan toekijken, hij had geen zak te doen’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

‘We hebben tachtig minuten lang de bal in bezit gehad tegen een tegenstander die ontzettend veel energie in de wedstrijd stopte. De bal wilde er simpelweg niet in. Natuurlijk moeten wij meer creëren en het aanvallend beter gaan doen, maar die keeper van hun hield er ook een paar ballen uit wat hij de rest van het jaar niet meer doet. Edwin Pieterse heeft bij ons in de tweede helft alleen maar staan toekijken, hij had geen zak te doen’, aldus een teleurgestelde aanvoerder Lars van der Pijl die ook nog even ingaat op het vertrek van zijn trainer. ‘Hij vertelde het zaterdagochtend aan ons. Ik snap zijn beweegredenen wel om te vertrekken, hij heeft zelf de beslissing genomen en dan is dit een prima besluit volgens mij.’ Op Kevin van Wijk na – hij kiest voor zijn gezin – hebben alle spelers overigens besloten om TAVV trouw te blijven.

Volgende week gaat TAVV op bezoek bij Gouda, dat net als VVC pas acht punten heeft vergaard in de voorgaande dertien wedstrijden.

Edwin Pieterse; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Jesse Modderaar; Nick Straver, Randy Verwoerd, Jeffrey Pieterse; Donny van der Neut, Youri Looyestein (65. Dorus Boddeke), Chiel Konings (75. Mitchel van Wijk)