Zevenhoven wint maar overtuigd nog niet

Zevenhoven | Natuurlijk was de ploeg van Chris Snatersen het aan zijn stand verplicht de drie punten in eigen huis te houden. Toch kregen de geelhemden het niet al te hoog aangeschreven Bodegraven pas diep in de tweede helft definitief op de knieën. Marco Pellegrom wist na een 1-1 tussenstand met twee goals de eerste overwinning van het seizoen veilig te stellen.

Duidelijk zichtbaar was het gemis van Jordy Zwart deze middag aan Zevenhoven kant. De routinier die bij uitstek in staat is het team goed neer te zetten maar ook in staat is een elftal op scherp te krijgen genoot van een weekendje weg maar werd node gemist deze middag. Lennart van Zon, ook weer teruggekeerd bij de selectie, zat helaas in dezelfde bungalow dit weekend. De rust en balvastheid van de technische middenvelder had deze middag ook een welkome aanvulling geweest. Helaas kon Snatersen bij de eerste wedstrijd van het seizoen nog geen beroep doen op zijn ervaren krachten.

Toch begon de wedstrijd veelbelovend. Nog niet koud begonnen mocht er al gejuicht worden door de thuisploeg toen aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet in de vierde minuut de bal wist binnen te tikken. Op aangeven van Maurits Splinter wist hij de bal via de buitenkant van de voet knap in te schieten. De vroege voorsprong leek de opmaat voor een ruime overwinning. Niets bleek helaas minder waar. Veel slordig balverlies zorgde ervoor dat de bezoekers steeds meer aan de bal kwamen en er ook steeds betere aanvallen mee op mochten zetten. De beweeglijke voorhoede van Bodegraven werd het laatste kwartier van de eerste helft steeds gevaarlijker en vlak voor rust wisten zij na een mooie aanval zelfs de gelijkmaker te noteren. Met een mooi diagonaal schot liet de spits van Bodegraven Martijn Brouwer kansloos.

Keeperstrainer Brouwer was de stand-in voor de geblesseerde Jordy Aartman, vorig jaar nog leider in het ‘Gouden Handschoen’ klassement. Aartman kampt met een vervelende schouderblessure en de verwachting is dat hij de komende vier weken niet in actie kan komen. Martijn Brouwer zal tot die tijd dus zijn plaats overnemen en keepte afgelopen zaterdag zoals men van hem gewend is. Rustig, degelijk en betrouwbaar.

Het inmiddels wakker geschrokken Zevenhoven wist nog voor rust orde op zaken te stellen. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Marco Pellegrom en die wist natuurlijk wel raad met dit buitenkansje. Met een 2-1 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

‘Ik denk niet dat wij de enige ploeg zijn die weer op niveau moeten komen’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

In de tweede helft hield Zevenhoven de opponent nog lang in leven. Kansen waren er genoeg maar de trekker werd maar niet overgehaald. Nick Mooren, de man in vorm tijdens de start van het vorig seizoen, had het vizier nog niet op scherp. De talentvolle spits liet de bal te vaak van de voeten springen en miste jammerlijk een paar opgelegde kansen. Toch werd zijn harde werken uiteindelijk wel beloond. Met een prima pass op Marco Pellergom was hij in ieder geval een assist rijker en vierde Pellegrom tegelijk zijn tweede doelpunt en besliste hiermee definitief de wedstrijd.

Chris Snatersen was na afloop realistisch. ‘Natuurlijk ben ik blij met de drie punten maar voetballend zijn we nog niet waar we zijn moeten. De lange voetballoze periode heeft er bij ons wel voor gezorgd dat er wat automatismen zijn weggevallen. Toch ben ik redelijk tevreden over de eerste helft en ook over het feit dat we veel kansen hebben gecreëerd. Dan moet je jezelf alleen wel belonen want nu lieten we Bodegraven er te lang in geloven.’

Snatersen sloeg hiermee de spijker op de kop en deed dat nog maar eens dunnetjes over met een gemeende ’wel lekker dat het weer begonnen is hoor!’. En daar waren spelers en toeschouwers het na afloop van een heerlijke nazomerse middag het allemaal wel over eens.