Nieuwkoop dichtbij punt tegen Alphia

Alphen aan den Rijn | Het is Nieuwkoop niet gelukt om het seizoen net als afgelopen jaar te starten met een overwinning op Alphia. Sterker nog, het dacht lange tijd een punt over te houden aan de ontmoeting met de oranjehemden, maar men moest in de slotfase alsnog capituleren voor de thuisploeg.

Manfred van den Bosch had zijn ploeg het veld ingestuurd met de opdracht de linies kort op elkaar te houden en Alphia op eigen helft op te vangen. Deze tactiek bleek de juiste want Alphia had de grootst mogelijke moeite de door Nieuwkoop opgetrokken muur te beslechten. Hierdoor kwam de thuisploeg niet verder dan wat ongevaarlijke schoten vanuit de tweede lijn Nieuwkoop gooide een hoop energie in de wedstrijd en schuwde de duels niet.
Aanvoerder Josris Verweij: ‘Eigenlijk kwamen we alleen in de problemen tijdens onze opbouw van achteruit. Steeds als onze backs werden ingespeeld werden zij onder druk gezet en resulteerde dit in gevaarlijk balverlies. Toen we dit anders invulden was ook dit gevaar geweken en vonden we steeds vaker de vrije man.’ In de eerste helft was Sam Vijfhuizen op aangeven van Bart Schuurman nog het dichtstbij de openingstreffer, maar zijn schot werd ternauwernood gekeerd door Alphia-doelman Boas Vet. De tweede helft eenzelfde beeld, Alphia dat het meeste balbezit had maar verder dan tot twintig meter van het doel van Thomas Boekestein kwam men niet. Steeds werd de eindpass goed verdedigd en steeds vaker koos de thuisploeg voor een wanhoopspoging van afstand.
Nieuwkoop hoopte dit tot de laatste minuut vol te houden en zo een punt uit het vuur te slepen maar het mocht niet zo zijn. Een paar minuten voor tijd was het Alphia-aanvoerder Daniël Buijnink die na een afgeslagen corner vanaf randje zestien doeltreffend uithaalde.
‘We raakten gaande wedstrijd steeds vermoeider en verloren hierdoor steeds meer tweede ballen op het middenveld. Uiteindelijk ben je dan alleen nog maar aan het verdedigen wat een hoop kracht kost. Dat die aanvoerder die bal er dan nog zo inschiet is zuur. Ik denk dat als hij ‘m tien keer schiet dat ‘ie ‘m normaal acht keer tegen iemand aanschiet, dat ‘ie één keer hoog over het vangnet gaat en één keer binnenvalt. Helaas voor ons was het dit keer het laatste. Heel zuur want we geven de gehele wedstrijd bijna niks weg’, aldus een teleurgestelde Verweij.

Opstelling SV Nieuwkoop:
Thomas Boekestein; Tim Bosma, Rick Pouw, Joris Verweij ©, Sem Meertens (Sander de Boer); Dirk van den Haak, Bart Schuurmans (Volkert Hoogendoorn), Boy Vork (Chiel Groenewoud), Stan Boekel; Sam Vijfhuizen (Mike van Schie), Thijs van der Zon

Foto: Facebook Alphia

Zevenhoven wint maar overtuigd nog niet

0172SPORT, Zwammerdam-Sportief

Sportief stelt zwaar teleur en moet dikke nederlaag slikken