Zevenhoven weet met pijn en moeite ook Warmunda van zich af te schudden

Zevenhoven | Uiteindelijk liep het dan toch goed af voor Zevenhoven tegen het sterk spelende Warmunda. De bezoekers kwamen kort na rust langszij, waren zeker niet de mindere, maar door een bevlieging vlak voor tijd van spits Marco Pellegrom konden er wederom drie punten aan het totaal worden toegevoegd en blijft de ploeg van trainer Danny ter Hoeve zonder puntverlies in 2023.

Dat de bezoekers niet langskwamen om als speelbal te fungeren was na een paar minuten al duidelijk. Warmunda speelde gedreven, gaf direct en fel druk op de middenvelders van de thuisploeg, en creëerden daarbij ook nog eens de eerste kans van de wedstrijd. Een laag schot vloog maar net naast het doel van keeper Connor van Heertem. Niet veel later was de lat nodig om een Zevenhovens tegendoelpunt te voorkomen. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd. De onvermoeibare Berry Peters stoomde continue op vanaf links en wist met een goede voorzet Marco Pellegrom te bedienen die vervolgens te zacht richting vijandelijk doel kopte. Bij een identieke aanval, waar Peters wederom Pellegrom vond, had de spits de bal nu met rechts kunnen afmaken maar wederom werd het doel niet gevonden. Vlak voor rust was het dan uiteindelijk toch raak toen Maurits Splinter met een prachtige voorzet het hoofd van de kopsterke Falco de Lange vond. De middenvelder hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen om de 1-0 binnen te kunnen knikken. Helaas was deze kopbal tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd voor De Lange, hij ging bij de landing, zo bleek achteraf, door zijn enkel en moest worden vervangen door Tobias van der Voorn.

“Het was inderdaad billenknijpen, maar deze mannen zijn blijven knokken en hebben toch weer drie punten weten binnen te halen, dat is echt heel knap”

Danny ter Hoeve | Trainer Zevenhoven

Direct na rust drong Warmunda aan, de ploeg was overduidelijk gekomen voor een resultaat en was niet van plan de koploper ook maar iets cadeau te geven. Deze gedrevenheid betaalde zich uiteindelijk uit toen na tien minuten spelen in de tweede helft een lage voorzet doorschoot op het natte veld en voor de voeten kwam van spits Thomas van Kesteren die vervolgens koelbloedig binnen schoot. Zevenhoven kon weer opnieuw beginnen en zocht als door een wesp gestoken direct de aanval, maar de verdediging van de bezoekers gaf geen krimp en het was bij vlagen oppassen geblazen bij de counters van Warmunda. De uitstekend spelende Lars Jansen had zijn handen vol maar hield zicht steeds knap staande. Het was hopen op een bevlieging, een verassend en verlossende ingeving en die kwam er dus ook. Marco Pellegrom ontving de bal op de rand van de zestienmeter, draaide met twee verdedigers in de rug knap weg, ontdeed zich van beide tegenstanders en wist vervolgens laag binnen te schieten. De vreugde explosie die volgde was enorm, spelers stapelde zich op de op de knieën liggende Pellegrom en ook bij het publiek was de vreugde en vooral opluchting duidelijk hoorbaar. De voorsprong kwam na deze bevrijdende treffer niet meer in gevaar en zo mag Zevenhoven zich na een zware middag nog steeds koploper noemen en mag het zich, na een week rust, gaan opmaken voor de zware uitwedstrijd tegen SJZ.