Dubbele cijfers voor Aarlanderveen tegen Van Nispen

Aarlanderveen | Een week voor de topper tegen Nieuwkoop heeft Aarlanderveen geen fout gemaakt. Sterker nog, het deed uitstekende zaken doordat Nieuwkoop gelijk speelde tegen Blauw-Zwart en zelf wist het met dubbele cijfers (10-1) van Van Nispen te winnen waardoor het nu alleen koploper is.

Van Nispen wist dit seizoen pas één punt te pakken, dus Aarlanderveen hoopte dat het een gemakkelijke middag zou hebben. Een goede start zou hierbij nog wel eens kunnen helpen en de manschappen van Sander van Dijk kwamen dan ook gretig uit de kleedkamer. Binnen het kwartier kwam het op een 2-0 voorsprong door treffers van Killian Bouwhuis en Alessio van der Straaten.

Toch maakten de bezoekers niet lang daarna de aansluitingstreffer en deze werd notabene gemaakt door doelman Sidney Stemmer. Zijn lange bal werd door de wind gedragen en mede door het natte veld vloog deze pardoes via de stuiter over zijn collega aan de andere kant heen. Aarlanderveen liet zich door deze tegentreffer niet van zijn stuk brengen en door doelpunten van Thom Nouwens en wederom Van der Straaten stond het bij rust 4-1.

“Na de rust zijn we gretig op zoek blijven gaan naar goals en daardoor haalden we de 10”

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

In tegenstelling tot vorige week besloot Aarlanderveen ditmaal wel door te trekken en dit resulteerde in nog een half dozijn aan treffers. Grimmelius, Bouwhuis (2x), Kalisse, Van der Straaten wisten allemaal nog het net te vinden, ook viel er nog een eigen doelpunt en daardoor werden de dubbele cijfers behaald.

Van Dijk was na afloop een tevreden man. “Je weet van te voren dat Van Nispen een tegenstander is waar we normaal gesproken drie punten tegen moeten pakken, maar daar ligt ook het gevaar van onderschatting. Dus in de voorbereiding heel erg gehamerd op goed en fel starten, en dat deden we heel goed. Na de rust zijn we gretig op zoek blijven gaan naar goals en die kwamen er dan ook nog bij.”

Opstelling Aarlanderveen:
Sven Koelewijn (46. Koen den Elzen); Bram Egberts (46. Lars Overbeek), Robbie Nagtegaal (49. Moussa Kalisse), Steven van der Pijl, Ramon Aronius; Ruben Rossél, Davey Grimmelius, Thom Nouwens ©; Alessio van der Straaten, Killian Bouwhuis, Sallem Chemlali (69. Jorn Poelwijk)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Archieffoto Ed Nagtegaal

Zevenhoven weet met pijn en moeite ook Warmunda van zich af te schudden

Nicolaas Boys verliest opnieuw met minimaal verschil van BSC ’68