Zevenhoven toont veerkracht tegen Hertha

Zevenhoven | Een verre van compleet Zevenhoven heeft dinsdagavond zijn laatste testcase voor de hervatting van de competitie ondergaan. Niet alleen een aantal spelers (Nick Vis, Sjoerd Zuijdervliet, Lars Jansen, Mika Valentijn, Ruben Plaisier) ontbraken, ook hoofdtrainer Chris Snatersen moest door ziekte opnieuw verstek laten gaan.

Ondanks de afwezigheid van diverse spelers kwam Zevenhoven goed uit de startblokken. Al vroeg in de wedstrijd werd een doelpunt afgekeurd en daarna had Robert Mooren een levensgrote kans op de openingstreffer.
Naarmate de eerste helft vorderde kwam Hertha beter in de wedstrijd en bleken de snelle voorhoedespelers een ware plaag voor de geïmproviseerde Zevenhovense defensie. Een kwartier voor rust kwam de spits van Hertha alleen voor doelman Conner van Heertum en hij wist wel met dit buitenkansje om te gaan: 0-1.
Vlak voor de thee werd de score verdubbeld. De Zevenhoven defensie stond niet op te letten bij een snel genomen vrije trap en deze onoplettendheid werd in dank afgenomen door de bezoekers uit Vinkeveen: 0-2.

In de tweede helft was het lange tijd voetballend aan elkaar gewaagd, desondanks werd er aan beide kanten nauwelijks iets gecreëerd.
Halverwege de tweede helft kwam Zevenhoven vanuit het niets terug in de wedstrijd. Een corner van Danilo Boon werd schitterend binnen gekopt door gelegenheidsaanvoerder Wesley Fransen: 1-2. Vanaf dat moment was het Zevenhoven dat de klok sloeg en was het wachten op de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd zorgde de ingevallen Patrick Verzijl voor de 2-2 na een combinatie met Damon Boon.
In de ultieme slotfase was Berry Peters nog dichtbij de winnende treffer, maar dit bleek net iets teveel van het goede.