Zevenhoven toont veerkracht na discutabel moment

Zevenhoven | In de uitwedstrijd bij Football Factory boog Zevenhoven een 2-0 achterstand om en werd er met 2-3 gewonnen. Ditmaal kwam Zevenhoven opnieuw terug nadat Football Factory binnen een half uur op een 0-2 voorsprong was gekomen, ditmaal werd er echter met 2-2 gelijk gespeeld. Daarbij moet aangetekend worden dat Zevenhoven meer dan een uur met tien man speelde.

Zevenhoven begon slecht aan de wedstrijd en keek binnen een kwartier al tegen een 0-1 achterstand aan. De spits van de Leidse ‘voetbalfabriek’ werd vanaf de rechterflank bediend en troefde Sjoerd Zuijdervliet af in de lucht: 0-1.

Na bijna een half uur spelen was het meest cruciale moment van de wedstrijd. Doelman Rody Hoogendoorn moest een lastige terugspeelbal van Nick Vis verwerken. Hoogendoorn schoot de bal recht de lucht in en ving de bal zelf weer op. Scheidsrechter De Groot interpreteerde dit als een terugspeelbal gaf hiervoor een indirecte vrije trap. Op slechts zes meter van de goal werd dit buitenkansje niet benut, maar in de rebound belande de bal op de arm van Berry Peters. De Groot kon niks anders doen dan Peters een rode kaart geven en de bal op de stip liggen. De daaropvolgende strafschop werd vervolgens feilloos benut: 0-2.

‘Ik maak met die terugspeelbal een fout en baal ervan dat ik de wedstrijd bepaald heb’

Scheidsrechter De Groot

Een aangeslagen Zevenhoven moest met tien man in de achtervolging en aanvankelijk leek men zich neer te moeten leggen bij een nederlaag tegen de hekkensluiter. Tien minuten voor tijd kwam Zevenhoven echter terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van de ingevallen Erik de Boer: 1-2. Zevenhoven ging op jacht naar de gelijkmaker en in de slotminuut snelde Erik de Boer langs de linksback van Football Factory en lag de bal panklaar voor stormram Sjoerd Zuijdervliet, waardoor er alsnog een punt werd veiling gesteld: 2-2.

‘We vergaten in het eerste half uur om te voetballen. Tot de tien man situatie was het echt heel slecht, maar ik vind het knap hoe we teruggekomen zijn’, aldus trainer Chris Snatersen.

Scheidsrechter De Groot verklaarde het cruciale moment in de eerste helft als volgt: ‘Ik interpreteerde het als een terugspeelbal, maar denk achteraf dat ik hiermee een fout maak. Ik snap dan ook de frustratie bij Zevenhoven over mijn genomen beslissing. Ik baal ervan dat ik hiermee de wedstrijd bepaald heb en zal hem in een volgende situatie denk niet geven.’

Opstelling Zevenhoven:
Rody Hoogendoorn; Jop Vianen, Sjoerd Zuijdervliet ©, Nick Vis, Niels van Rijn (42. Erik de Boer); Robert Mooren, Daan Brouwer, Danilo Boon; Berry Peters, Wesley Fransen, Nick Mooren (65. Patrick Verzijl)

Foto’s: Kees Verhaar (klik op de link voor meer foto’s)

Mike van Vliet, Dylan Rietveld en Gerard Keijzer te gast bij De Kale Kenners

‘Haags kwartiertje’ in Aarlanderveen