Mike van Vliet, Dylan Rietveld en Gerard Keijzer te gast bij De Kale Kenners

Ter Aar | Vrijdagavond 15 februari was er een nieuwe uitzending van De Kale Kenners met daarin voetbal in het eerste uur en veldrijden in het tweede. Niet zozeer het regionale voetbal kwam ter sprake, maar wel de loopbanen van de twee gasten in het eerste uur die wél afkomstig zijn uit onze gemeente.

Mike van Vliet, doelman en afkomstig uit Nieuwveen, heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een aardige staat van dienst opgebouwd qua clubs. Via Nicolaas Boys, Feyenoord, Alphense Boys en DOSR belandde hij bij VV Noordwijk.
Dylan Rietveld, centrale verdediger en woonachtig in Noorden, kende daarentegen maar één club: De plaatselijke NSV ’46. Altijd met zijn vrienden kunnen voetballen in al die jaren, tot het eerste elftal aan toe. Als bekroning voor die tijd werd vorig seizoen het kampioenschap in de vierde klasse behaald. Rietveld werd vervolgens benaderd om het vijf klassen hoger te gaan proberen. Dit seizoen is hij zeven keer gestart in de basis van de wit-roden.
Van Vliet heeft ook zijn speelminuten gehad, maar verricht momenteel zijn werkzaamheden voornamelijk in het tweede elftal. De huidige eerste doelman gaat volgend seizoen elders spelen, dus komen er kansen voor de Nieuwvener. VV Noordwijk staat er uitstekend voor in de Derde Divisie en heeft zicht op promotie, al is de weg nog lang…

Het tweede uur was gereserveerd voor het veldrijden. Trainer van UWTC Gerard Keijzer was te gast. Hij heeft acht renners in zijn ploeg met onder meer Tommy Oude Elferink en Menno van Capel, respectievelijk uit Nieuwveen en Noorden afkomstig. Keijzer koerste half jaren ’70 zelf met regiogenoot Cees van de Wereld, die later beroepsrenner werd. Renners uit die tijd waren onder meer Gertie Wildeboer, Rein Groenendaal en Hennie Stamsnijder. Ook heeft Keijzer zich beziggehouden met triatlon. Door ex-prof Peter Zijerveld werd hij benaderd om trainer te worden bij de Uithoornse wielervereniging. Zijn UWTC-X ploeg rijdt verschillende wedstrijden door heel Nederland. Vorig seizoen werden twee eerste plaatsen, veertien top-drie noteringen en eenenvijftig top-tien noteringen behaald. Het zegt veel over de kwaliteiten van trainer en renners. Het positivisme waarmee hij zijn renners tegemoet treedt werpt zijn vruchten af. De sport evolueert en men moet mee in die ontwikkelingen. De drop-offs, die men ook kent uit het mountainbiken, is onder meer een techniek die erbij is gekomen. Keijzer maakte tevens reclame voor de (thuis)wedstrijd in Nieuwveen, die in oktober opnieuw zal worden verreden. Dit unieke parcours heeft volgens hem alles in huis om hiervan zelfs een internationale wedstrijd te kunnen maken.

Over twee weken zijn De Kale Kenners opnieuw te beluisteren op RTV Hollands Midden, te vinden op 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal). Tevens is alles wereldwijd te volgen via de website www.rtvhollandsmidden.nl. Graag tot 1 maart vanaf 19.00 uur op bovengenoemde frequenties.

Foto De Kale Kenners: Mike van Vliet en Dylan Rietveld voorafgaand aan de uitzending

0172SPORT, De Sportverkiezing Nieuwkoop, Arjan van der Laan, Ronald Scholten, Rick van der Hoorn, Wil van der Laan, Jan van der Marel

De Sportverkiezing Nieuwkoop: De juryleden

Zevenhoven toont veerkracht na discutabel moment