‘Haags kwartiertje’ in Aarlanderveen

Aarlanderveen | Aarlanderveen schotelde in haar thuisduel tegen Hazerswoudse Boys het publiek in onvervalst ‘Haags kwartiertje’ voor. Maar in tegenstelling tot bij ADO deed men dat niet in het laatste gedeelte van de tweede, maar in het laatste gedeelte van de eerste helft. Na een half uur stond er nog 0-0 op het bord, amper 15 minuten later 4-0. Na de thee werd het uiteindelijk 7-1.

Vooraf was coach Henk van Hof er niet helemaal gerust op: ‘Ze hebben een ploeg die uitstekend kan counteren en die kansen krijgen ze daarvoor omdat wij nu eenmaal graag naar voren spelen.’ Zijn collega van Hazerswoudse Boys, Wilco Wagenaar, was ook al optimistisch: ‘De eerste nederlaag van Aarlanderveen komt statistisch gezien steeds dichterbij, waarom dan vanmiddag niet tegen ons?’

Het eerste half uur leek het er warempel op dat beide heren gelijk zouden krijgen, Aarlanderveen wist zich nauwelijks een kans te scheppen en het bij vlagen prima counterende Hazerswoudse Boys was tweemaal dicht bij de openingsgoal. Na een ruim een half uur kantelde de wedstrijd echter volkomen. Eerst schoot Jorn Poelwijk, uit een bijkans onmogelijke hoek, raak en even later werd Fahri Margoum de diepte in gestuurd, de linkerspits schoot het projectiel kiezelhard achter de kansloze goalie Patrick van der Reest: 2-0.

‘Die tegentreffer was vooral voor onze keeper Maico du Chatinier erg balen’

Arjen Linstra – Trainer Aarlanderveen

Hazerswoudse Boys hapte naar adem, maar Aarlanderveen liet haar prooi niet meer ontsnappen. Vlak voor de thee stuurde Fahri Margoum twee tegenstanders het bos in, zijn voorzet vanaf links was perfect en Jorn Poelwijk hoefde alleen maar in te knikken: 3-0. In de blessuretijd werd Aziz El Bouazatti, met zijn rug naar de goal, aangespeeld en de ervaren spits schoot vanuit de draai fraai raak: 4-0.

In de tweede helft ging Aarlanderveen onverdroten verder, binnen het kwartier tilde men de stand, via Fahri Margoum (liet drie verdedigers en de goalie kansloos), Jimmy Nieumeijer (op pure wilskracht zijn eerste competitiedoelpunt) en Aziz El Bouazatti (blunder goalie) naar 7-0. Daarna nam de thuisclub nadrukkelijk gas terug en had het laatste half uur op papier afgekund. Dat Hazerswoudse Boys nog tot een eretreffer kwam, was gezien het vertoonde spel in de eerste 30 minuten, niet meer dan verdient: 7-1.

‘Die tegentreffer was vooral voor onze keeper Maico du Chatinier erg balen, maar ook logisch omdat we wat preventief konden wisselen gezien de stand. Hierdoor kwamen wat aanvallende spelers op verdedigende posities terecht. Uiteindelijk een hele mooie zaterdag met mooi weer en zeker het laatste uur goed voetbal vanuit onze kant’, aldus Aarlanderveen coach Arjen Linstra.

Opstelling Aarlanderveen:
Maico du Chatinier; Bram Egberts, Robbie Nagtegaal (8. Reaunu Waandels, 61. Jamal Kalisse), Mike Busse ©, Jimmy Nieumeijer; Sallem Chemlalli, Elias Karmiris, Derk Gruppen; Jorn Poelwijk, Aziz El Bouazatti, Fahri Margoum

Bron: Adrie van Lith, Archieffoto: Website Aarlanderveen

Zevenhoven toont veerkracht na discutabel moment

VVSB, sv Nieuwkoop, 0172SPORT, Job Stolk

Streep door nacompetitie-aspiraties Nieuwkoop