Zevenhoven toont tekenen van herstel

Zevenhoven | Natuurlijk maakt die ene spreekwoordelijke zwaluw nog geen zomer in Zevenhoven. Puur afgaand op het weer van afgelopen zaterdag al helemaal niet, maar er waren wel degelijk duidelijke tekenen van herstel te zien bij de geplaagde ploeg van trainer Chris Snatersen. Zijn team speelde een prima pot, kwam verdedigend nooit in de problemen en wist eindelijk weer eens drie broodnodige punten te pakken.

Aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet schreeuwde vanaf minuut één zijn team naar voren, Robert Mooren sleurde weer als vanouds over het veld en Berry Peters bleef negentig minuten lang opkomen aan de linkerflank. Zomaar een paar wedstrijdbeelden die vorig seizoen zo normaal waren maar dit seizoen nog weinig waren gezien. De ploeg had elkaar deze week de waarheid maar eens gezegd in een teamgesprek die hard nodig was na de flater tegen NSV. Zonder wrijving geen glans zal de begeleiding gedacht hebben want het resultaat ervan was zaterdag dan ook duidelijk terug te zien op het veld.

Al vroeg in de wedstrijd pakte Zevenhoven het heft in handen, het middenveld was overduidelijk voor de thuisploeg en kansen konden niet uitblijven. Al vroeg was het de hardwerkende Kevin Haak, door het publiek steevast Nico genoemd, die doorkwam aan de rechterflank en Falco de Lange met een prima voorzet bediende. Ondanks dat de spits de bal prima inschoot belandde zijn poging op de paal. Niet veel later kregen de geelhemden dan toch waar ze recht op hadden. Een benutte penalty van Marco Pellegrom zorgden voor gerechtigheid en vooral veel opluchting. Lennart van Zon was binnen de 16 meter aangetikt en de slimme middenvelder weet als geen ander wat te doen in zo’n situatie.

‘Het klopte gelukkig weer een beetje, we hadden weer rust aan de bal, we hadden geduld en de coaching was goed’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

Na rust was het wachten op de 2-0. Zevenhoven bleef de betere ploeg en achterin kwam men nooit meer in de problemen. Falco de Lange miste nog een goede kans nadat hij de bal prachtig in één keer uit de lucht had aangenomen. Marco Pellegrom is dit seizoen minder slordig bij scoringsmogelijkheden en punterde zijn ploeg uiteindelijk naar een veilige marge. Jammer dat Zevenhoven zich daarna niet beloonde met een ruimere overwinning, kansen werden er niet meer benut maar het was de ploeg zaterdag eigenlijk maar op één ding te doen en dat was winnen….en met hoeveel maakte voor nu even niet uit.

Trainer Chris Snatersen was uiteraard opgelucht na afloop. ‘Het klopte weer een beetje, voorgaande wedstrijden waren we de bal veel te snel kwijt, dat ging nu veel beter. Maar goed, nu zaak om vooruit te kijken en elke week een herkenbaar Zevenhoven te laten zien met teamgeest, lef en kwaliteit. Hopelijk gaan we ook weer wat makkelijker onze kansen benutten want dat voetbalt uiteindelijk wel een stuk makkelijker’.

Goed nieuws was er ook nog te melden uit de ziekenboeg. Tobias van der Voorn traint weer mee met de groep en gaat naar verwachting volgende week zijn eerste speelminuten van het seizoen maken.

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman; Robin van Mever, Sjoerd Zuijdervliet © (81. Jop Vianen), Jordy Zwart, Berry Peters; Robert Mooren, Kjell Holt, Marco Pellegrom, Lennart van Zon; Kevin Haak, Falco de Lange

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s Gerard Haak

Nicolaas Boys stunt bij SCH ’44 met gelijkspel

Aarlanderveen delft het onderspit in doelpuntrijke wedstrijd