Aarlanderveen delft het onderspit in doelpuntrijke wedstrijd

Aarlanderveen | Na vier overwinningen op rij is Aarlanderveen tegen zijn tweede competitienederlaag aangelopen. In een doelpuntrijke ‘burenruzie’ was Alphia de verdiende winnaar.

Door de regenval was de grasmat in Aarlanderveen moeilijk bespeelbaar, de bezoekers uit Alphen aan den Rijn gingen daar echter beter mee om en kwamen halverwege de eerste helft aan de leiding. Doelman Jari van Veen kreeg een schot niet onder controle en Remco Zuijdervliet kon de rebound vervolgens binnentikken. Niet veel later bracht aanvoerder Thom Nouwens vanuit een makkelijk gegeven vrije trap beide ploegen weer in evenwicht: 1-1.

‘De omstandigheden waren zwaar vandaag en daar ging Alphia beter mee om. Ze waren scherper, feller en gretiger.’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de thee zette Jake van Rijn de bezoekers opnieuw op voorsprong en daarna was voormalig Nieuwkoop-spits Dennis Boer het eindstation bij een goede aanval over de rechterflank. Killian Bouwhuis, vorige zomer overgekomen van de Alphense opponent, bracht de spanning vanuit het niets toch weer terug met zijn tweede seizoenstreffer. Daarna kon Alphia vanaf de penaltystip de marge weer naar twee brengen, maar Van Veen keerde de strafschop van Van Rijn en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Vijf minuten voor tijd moest Van Veen voor de vierde maal de bal uit het net halen en leek de wedstrijd door een doelpunt van Bas de Haan definitief beslist te worden. In de blessuretijd ging Bouwhuis makkelijk naar de grond en kon Nouwens vanaf de penaltystip zijn tweede treffer van de middag maken. Aarlanderveen zette nog eenmaal aan om er een gelijkspel uit te slepen en de 4-4 viel ook nog. Echter werd door een handsbal de treffer afgekeurd en stond Aarlanderveen alsnog met lege handen.

Aarlanderveen trainer Sander van Dijk moest constateren dat zijn ploeg tegen een terechte nederlaag was aangelopen. ‘De omstandigheden waren zwaar vandaag en daar ging Alphia beter mee om. Ze waren scherper, feller en gretiger. De goals hebben we vandaag te makkelijk weggegeven en dan dwing je het ook niet af. Het is jammer dat we de goede wedstrijd van vorige week geen passend vervolg hebben gegeven. Maar alsnog kunnen we spreken van een prima competitiestart en we gaan nu toewerken naar de wedstrijd van volgende week.’