Nicolaas Boys stunt bij SCH ’44 met gelijkspel

Harmelen | Als redactie werden we door velen voor gek verklaard met een gelijkspel tussen SCH ’44 en Nicolaas Boys. In Nieuwveen volgden ze echter onze zienswijze en ze kregen dan ook loon naar werken.

Waar veel ploegen tegen SCH ’44 voor de verdediging kiezen om de schade zoveel mogelijk beperkt te houden, koos Nicolaas Boys voor een andere tactiek. ‘Zwart en groen’ hoopten de thuisploeg te overrompelen door van begin af aan met volle pressing te spelen. De ploeg uit Harmelen, die dit seizoen echt wil promoveren naar de derde klasse, wist niet wat hen gebeurde en kwam na acht minuten dan ook op een terechte 0-1 achterstand. Een corner van Ravi Pijper werd door centrale verdediger Mathijs Egberts snoeihard binnen gekopt. Daarna kreeg Nicolaas Boys zelfs een aantal kansen om de score te verdubbelen. Luke van Veen was er onder andere een aantal keer met een vrije trap dichtbij, maar SCH ’44 hield stand. Langzamerhand kreeg de thuisploeg de controle terug en tien minuten voor rust kwamen ze ook nog op gelijke hoogte na een glijpartij van Egberts, waarbij doelman Xander Hardsteen in eerste instantie nog redding wist te brengen.

‘We knalden uit de startblokken en begonnen echt heel goed aan de wedstrijd’

Peter Burgmeijer | Middenvelder Nicolaas Boys

Na de rust was het voor Nicolaas Boys vooral overleven. Mede door de harde wind was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Hardsteen, maar Nicolaas Boys deed er alles aan om een punt uit het vuur te slepen. Na negentig minuten stond er een verdiende 1-1 op het scorebord en invaller Peter Burgmeijer (hij begon op de reservebank doordat hij de hele week ziek was geweest) was hier vanzelfsprekend blij mee. ‘Het was een zeer goede pot van onze kant. We knalden uit de startblokken en begonnen echt heel goed aan de wedstrijd. We jaagden ze overal af met z’n allen en hadden de volle druk erop. Dit resulteerde dan ook in een mooie 0-1. Daarna gingen we door, maar wisten we helaas niet meer goals te scoren. In de tweede helft was het vooral vechtvoetbal en tegenhouden, maar gelukkig overleefden we dat.’

Opstelling Nicolaas Boys:
Xander Hardsteen; Jordy van Eijk, Rik Verkerk, Matthijs Egberts, Ravi Pijper (80. Joël Verlaan); Rocco Uijttewaal, Joost Verkerk ©, Luke van Veen (60. Peter Burgmeijer), Joey van den Haak; Fabio Rodrigues dos Santos, Aimsley van der List (46. Michael Heemskerk)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Snellink komt man met de hamer tegen op 5000 meter

Zevenhoven toont tekenen van herstel