Zevenhoven opnieuw met lege handen

Zevenhoven | Zevenhoven bleef in haar thuisduel tegen Alphense Boys met lege handen achter en zoals zo vaak dit seizoen deed men zichzelf daarmee tekort: 1-2.

In het eerste half uur was er in Zevenhoven niets te beleven, beide goalies – Connor van Heertum namens de thuisclub en Sven Tourné van Alphense Boys – hoefden niet eenmaal handelend op te treden. De eerste serieuze aanval viel pas in de negenendertigste minuut te noteren, Connor van Heertum redde echter fraai en voorkwam daarmee een achterstand voor de thuisclub.
De daarop volgende aanval van Zevenhoven leek op niets uit te draaien, maar de in balbezit gekomen Sven Tourné schoot het speeltuig tegen Damon Boon op die – oog in oog met Tourné – door de goalie onderuit gehaald werd. Het speeltuig belande na die felle charge bij Robert Mooren die onberispelijk raak schoot. Geen strafschop maar een goal, omdat referee Cees Verhoef – met afstand de beste man van het veld – perfect de voordeelregel toepaste: 1-0.
Het leek de ruststand te gaan worden, maar dat werd het niet. Sjoerd Zuijdervliet – speelde een puike partij – verijdelde knap een aanval van Alphense Boys, maar verdedigde daarna te onbesuisd uit, via de kluts kwam de bal bij Sahr Kabuta die tot zijn verwondering zijn voorzet achter de kansloze Connor van Heertum in de uiterste hoek zag belanden: 1-1. Er werd niet eens meer afgetrapt.

‘De ploeg vergeet zichzelf telkens te belonen en dat gegeven loopt als een rode draad door dit seizoen’

Chris Snatseren | Trainer Zevenhoven

De tweede helft was speltechnisch wat minder, de amusementswaarde hoger. Raymond Wens testte na een kwartiertje Sven Tourné, de goalie van Alphense Boys bleek zeer betrouwbaar. In de daarop volgende counter was het prompt raak. Slecht uitverdedigen werd door Alphense Boys bijzonder fraai afgestraft en weer was Sahr Kabuta het eindstation: 1-2. Drie minuten later leek het pleit voor Zevenhoven beslecht, maar in plaats van in het doel belande het speeltuig – tot grote opluchting van heel Zevenhoven – op de paal.
In de amusante slotfase leek Zevenhoven nog een punt aan het duel over te houden, maar domme pech, kopbal Jop Vianen stuiterde via lat en paal het veld weer in en twee fraaie reddingen van goalie Sven Tourné, voorkwamen het meer dan verdiende gelijke spel.

Opstelling Zevenhoven:
Conner van Heertum; Joey Koperberg, Sjoerd Zuijdervliet ©, Bart Verlooij, Jop Vianen; Robert Mooren, Raymond Wens (80. Niels van Rijn), Danilo Boon; Berry Peters, Damon Boon, Nick Mooren (70. Patrick Verzijl)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd)
Bekijk hier de samenvatting (video)

0172SPORT, VVZwammerdam, sv Nieuwkoop, Joris Verweij, Sam Vijfhuizen, Toine Kremer

Nieuwkoop blijft gemakkelijk overeind in en tegen Zwammerdam

Stichting Triatlon Nieuwkoop, Zwemloop, 0172SPORT

Koen Hijman en Ingrid Eelkema winnaars Zwemloop Nieuwkoop