Stichting Triatlon Nieuwkoop, Zwemloop, 0172SPORT

Koen Hijman en Ingrid Eelkema winnaars Zwemloop Nieuwkoop

Nieuwkoop | Zondagochtend 7 april organiseerde de Stichting Triathlon Nieuwkoop de jaarlijkse zwemloop. De omstandigheden, een lekker zonnetje en weinig wind, waren fantastisch voor een goede voorbereidingswedstrijd op het komende Triathlonseizoen.

Op de langste afstand van deze ochtend, één kilometer zwemmen en tien kilometer lopen, waren het bij de mannen Koen Hijman, Jordi Caspers, Marcel Zijderhand en Michel Dubbelboer die allen in dezelfde baan sterk zwommen. Hijman en Caspers kwamen als eerste uit het water met een zwemtijd van precies dertien minuten. Het was Hijman die al snel bij het looponderdeel een gaatje sloeg en die steeds verder uitbreidde. Met een eindtijd van 51.50 kwam hij over de finish, anderhalve minuut voor nummer twee Caspers. Pascal Valentijn pakte de derde plek. Bij de dames werd de zwemloop van begin tot eind gedomineerd door Ingrid Eelkema, ze was veruit de snelste zwemster en loopster met een eindtijd van 58.28. De tweede dame, op een goede vijf minuten, was Nadine Naaijkens. Melissa de Bruin werd derde.

1/8 afstand en mini afstand
Op de 1/8 afstand, 500 meter zwemmen en 5 kilometer lopen, werd de strijd beslist met een eindsprint. Nick van Ingen sprintte net iets sneller dan Robert de Korte. Rens van Beek werd derde op die afstand. Diede Diederiks was de snelste dame op deze afstand, voor Anne Stellaard en Wendy Kranedonk. Aan de mini afstand, 250 meter zwemmen en 2,5 kilometer lopen, deden vier deelnemers mee. Robin Schols was de snelste, voor Mar Stoel, Pien Klaasenbos en Cornelis Heynis.

Scala College-leerlingen leveren topprestatie
Ook stonden er drie groepen met Scala College-leerlingen uit 5 havo en 5 vwo aan de start. Zij legden de 1/8 afstand af. Allemaal leverden ze een topprestatie en zagen ze af. Ruben Bootsma was de snelste leerling, voor Ralf van Engelen en Lasse de Reuver.

De Triathlon van Nieuwkoop wordt dit jaar gehouden op zondag 16 juni.

Bron: Rick Sinnige

Zevenhoven opnieuw met lege handen

0172SPORT, NSV'46, Perry Lok, Kevin Fransen

Van Nispen maatje te groot voor strijdend NSV’46