Zevenhoven mist ‘torinstinct’ en verliest in Hazerswoude

Hazerswoude | Zevenhoven speelde in de uitwedstrijd tegen Hazerswoudse Boys opnieuw met heel veel passie en strijd. Desondanks redde men het net niet en trok de thuisclub aan het langste eind: 2-1. Het keurkorps van coach Chris Snatersen maakte op een aantal beslissen momenten de verkeerde keuzes en daarmee werden mogelijkheden om honderd procent kansen te creëren onbenut gelaten.

Het eerste kwartier was voor Hazerswoudse Boys, de kansen echter voor Zevenhoven. Eerst zag Ruben Plaisier zijn inzet gestopt door worden goalie Patrick van der Reest, even later schoot Erik de Boer in kansrijke positie voorlangs. Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub op voorsprong. In eerste instantie voorkwam doelman Connor van Heertum met een fabuleuze redding een goal, maar hij deed dat ten koste van een corner. In de daaropvolgende hoekschop kopte Roy van der Voort het speeltuig alsnog achter de kansloze Van Heertum: 1-0. Nog geen drie minuten later verscheen Ivo Vogelaar uit het niets alleen voor Van Heertum, maar de goalie bleef tot opluchting van heel Zevenhoven overeind, anders had het zomaar gedaan kunnen zijn.

Zevenhoven bleek onaangedaan en een kwartier voor de thee werd er door de Boys defensie ten kostte van Ruben Plaisier aan de noodrem getrokken. Erik de Boer schoot vanaf elfmeter feilloos binnen, maar referee Mitchell Heemskerk vond dat de penalty overgenomen moest worden. In deze bleek De Boer een ijskonijn: 1-1. Misschien had de referee één minuut voor rust de bal, ten gunste van Zevenhoven, nog een keer op de stip moeten deponeren, hij wilde er echter niets van weten.

‘We verzuimen onze kansen af te maken en krijgen niet wat we verdienen, erg zuur’

Chris Snatersen | Trainer Zevenhoven

De tweede helft domineerde Hazerswoudse Boys de eerste 25 minuten, zeker gezien het aantal kansen wat men zich wist te scheppen. Goalie Van Heertum bleek een niet te nemen veste, al had hij wel een keer het geluk aan zijn zijde dat het projectiel op de paal belandde. Daarna herstelde Zevenhoven zich redelijk, maar was het voorin erg slordig in het uitspelen van de geboden mogelijkheden.

Een kwartier voor tijd viel – naar later bleek – de beslissing. Na een prima aanval over links bereikte het speeltuig Duco Rens, die geheel vrijstaand bij de tweede paal en dus ongehinderd in mocht koppen. Van Heertum leek warempel weer te redden, ware het niet dat het speeltuig van richting werd veranderd en hij daarmee volslagen kansloos werd: 2-1. Zevenhoven zette nog wel aan, maar echte kansen leverde dat niet meer op.

‘Ik vond eigenlijk dat we een prima pot speelden, het stond in elk geval geval prima. Maar daar koop je natuurlijk niks voor. Opnieuw hebben we de kansen niet afgemaakt, dat blijft een probleem blij ons’, aldus Wesley Fransen, die bij afwezigheid van Sjoerd Zuijdervliet (vakantie) de aanvoerdersband droeg en zijn positie centraal achterin innam.

Trainer Chris Snatersen sloot zich aan bij de reactie van zijn reserveaanvoerder. ‘Het is een beetje het verhaal van het seizoen. Tegen een in niveau gelijkwaardige tegenstander zijn we de betere ploeg, maar doordat we onze kansen verzuimen af te maken krijgen we niet wat we verdienen, erg zuur. We hebben vandaag echt te weinig gekregen. We misten aardig wat spelers, maar door onze brede selectie hebben we een kwalitatief goed elftal kunnen neerzetten, ondanks dat het door de vele blessures en afwezigen steeds lastiger wordt. Dat we volgende week geen programma hebben komt ons wat betreft de fitheid goed uit.’