Nicolaas Boys begint met nederlaag in derde klasse hoog

Nieuwveen | Een week na plaatsing voor de kampioenspoule begon Nicolaas Boys in de thuiswedstrijd tegen RKDES letterlijk op ‘nul’. Op 23 september jl. speelden beide ploegen ook al tegen elkaar in Nieuwveen, toen nog in de zogenaamde Q1. RKDES was destijds met 0-2 te sterk voor de Nieuwveners. Na veertien wedstrijden bleken zowel Nicolaas Boys als RKDES zich geplaatst te hebben voor de derde klasse hoog en vandaag volgde de competitieopening hiervan.

Na tien minuten spelen was de eerste kans voor de bezoekers uit Kudelstaart. Echter bleek doelman Tim Stouten – net als in de afgelopen weken – een sta-in-de-weg. In een rommelige eerste helft kwam RKDES na ruim een half uur spelen alsnog op een 0-1 voorsprong. Vanuit het niets verscheen een aanvaller van RKDES alleen voor Stouten. De Nieuwveense goalie werd omspeeld en de bal werd vervolgens in de lege goal gedeponeerd: 0-1.

‘De tweede helft kwam eindelijk het gewenste vuur in de ploeg’

Ed van Vliet | Elftalleider Nicolaas Boys

In de rust besloot Dijar Kasim een dubbele wissel toe te passen. Joost Verkerk en Tom van Nieuwburg bleven in de kleedkamer achter, hun plaatsen werden ingenomen door debutant Jordy van Eijk en ‘veteraan’ Menno Moerdijk. Door deze wissel schoof aanvoerder Sjef de Groot door naar het middenveld. Binnen tien minuten bleek deze wissel al goed uit te pakken. De doorgebroken en nog altijd pijlsnelle Moerdijk kwam alleen voor de doelman van RKDES terecht, zijn inzet werd echter gekeerd. In de rebound was De Groot er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te tikken: 1-1.

Halverwege de tweede helft kwam RKDES voor de tweede keer deze middag op voorsprong: 1-2. Kasim besloot aanvaller Michael Heemskerk voor verdediger Rik Verkerk te brengen in een ultieme ‘alles-of-niets’ poging. Ondanks het slotoffensief bleek de gelijkmaker er niet in te zitten. Alle lange ballen werden betrekkelijk eenvoudig door de RKDES verdediging weggewerkt en zodoende begint Nicolaas Boys puntloos in de derde klasse hoog.
‘Het was een moeilijke wedstrijd. De tweede helft kwam eindelijk het gewenste vuur in de ploeg. Helaas was het niet genoeg om er minmaal een punt uit te slepen’, aldus elftalleider Ed van Vliet.

Tim Stouten; Tom van Gils, Rik Verkerk (78. Michael Heemskerk), Thijs Hoogeveen, Sjef de Groot ©; Peter Burgmeijer, Joost Verkerk (46. Jordy van Eijk), Mathijs Egberts; Jim Janmaat, Nick Teunissen, Tom van Nieuwburg (46. Menno Moerdijk)

Foto’s Kees Verhaar (klik op de link voor meer foto’s)