Zevenhoven loopt geen averij op in Zegveld

Zegveld | Vorige week wist Siveo’60 koploper SCH’44 op 0-0 te houden en toonde daarmee nog maar eens aan een lastige en vooral stugge tegenstander te kunnen zijn. Zevenhoven ondervond dat zaterdagmiddag ook maar maakte geen fout. De ploeg gaf wederom weinig kansen weg en had zodoende aan één doelpunt genoeg om drie punten te kunnen bijschrijven.

Om de strijd voor een plek in de nacompetitie in leven te houden hadden de bezoekers deze middag maar één opdracht en dat was ten koste van alles een overwinning boeken op laagvlieger Siveo. De bezoekers waren de eerste helft overduidelijk de betere partij maar tegelijkertijd ook slordig in de passing. Er werd te vaak voor de lange hoge bal gekozen, maar door de harde wind kregen deze ballen te vaak teveel vaart en werden de voorwaartsen moeizaam bereikt. In het laatste kwartier pakte de bezoekers dit beter op en dit leidde direct tot de 1-0. Bart Verlooij bereikte – na een interceptie – Marco Pellegrom die knap wegdraaide bij zijn directe tegenstander en met een mooi diagonaal schot wist te scoren. Niet veel later kon Berry Peters vanaf links op het Siveo doel afgaan, de linksbuiten kreeg alle tijd voor een goede voorzet maar kon de instormende Robert Mooren net niet bereiken.

‘Na rust moeten we die wedstrijd natuurlijk op slot gooien en dan win je misschien wel met 0-4 of 0-5’

Marco Pellegrom | Matchwinner Zevenhoven

Direct na rust kreeg Zevenhoven meerdere malen de mogelijkheid de wedstrijd te beslissen. Eerst was het Marco Pellegrom die ervoor koos zelf te schieten, waar afleggen op de vrijstaande Nick Mooren een betere oplossing zou zijn geweest. Niet veel later ontstond een soortgelijke actie en dit keer koos de spits er wel voor om de bal af te leggen, alleen was deze kans helaas niet aan Mooren besteed. Toen tot tweemaal toe ook Berry Peters de kans op 2-0 liet liggen werd het toch nog even billenknijpen voor de bezoekers. De uitstekend keepende Jordy Aartman moest een aantal keer redden bij een aantal goede voorzetten en bleef vlak voor tijd ook overeind bij een gevaarlijke scrimmage voor de goal. Zevenhoven hield wederom de nul, had de wedstrijd natuurlijk veel eerder moeten beslissen, maar de vreugde was er na afloop niet minder om. Het ging deze middag immers maar om 1 ding en dat was drie punten meenemen naar huis…

Matchwinnaar Marco Pellegrom – alweer goed voor 12 goals dit seizoen – complimenteerde na afloop zijn ploeg. ‘Het werd inderdaad nog even benauwd en dan is het lekker dat je kunt leunen op deze achterhoede. Op het middenveld is trouwens ook keihard geknokt en nogmaals we hadden deze pot gewoon eerder moeten beslissen. Maar ze zijn wel weer lekker natuurlijk, deze drie belangrijke punten!’