TAVV eenvoudig langs Oegstgeest ondanks moeizame eerste helft

Oegstgeest | Op bezoek bij rode lantaarndrager FC Oegstgeest begon TAVV in dezelfde opstelling als de laatste weken. De thuisploeg won dit seizoen pas eenmaal en leek dan ook een makkelijke prooi te worden voor het nog altijd ongeslagen TAVV.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Ter Aarders op een 0-2 voorsprong en leek men op rozen te zitten. Centrale verdediger Yannick Otto opende de score door een corner van Jeffrey Pieterse binnen te koppen, niet veel later werd door een eigen inzet de score verdubbeld. Vanaf dat moment was het onverslaanbare TAVV het even helemaal kwijt, Oegstgeest rook bloed, maar de verdiende aansluitingstreffer bleef uit.

‘Na de 0-2 komen we onze afspraken niet na en maken we het onszelf onnodig lastig’

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

Na de rust begon TAVV met wat kleine omzettingen en kreeg men de grip op de wedstrijd terug. Dorus Boddeke zorgde met zijn achtste competitietreffer voor de 0-3 en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Toch moest Edwin Pieterse vlak daarna voor het eerst in 2020 de bal uit het net halen: 1-3. Oegstgeest kreeg daarna nog een goede kans op de 2-3, maar via middenvelder Nick Straver werd vervolgens de wedstrijd definitief in het slot gegooid: 1-4. Het slotakkoord was voor Donny van der Neut die de eindstand op 1-5 bepaalde.

Aanvoerder Lars van der Pijl was niet blij met het optreden van zijn ploeg in de eerste helft. ‘Na de 0-2 komen we onze afspraken niet na en maken we het onszelf onnodig lastig. Op deze manier krijgen we het tegen iedere tegenstander lastig en daarvoor moeten we onszelf wel even in de spiegel kijken. Na de rust ging het eigenlijk vrij soepel, wel was het even wennen dat we weer eens een doelpunten tegen kregen…’

Door deze overwinning en het verlies van Aarlanderveen heeft TAVV nu een voorsprong van zes punten op de naaste achtervolger. Daarnaast zal volgende week de wedstrijd tegen Sporting Leiden uitgespeeld gaan worden, waardoor het gat negen punten kan worden voordat men elkaar op 7 maart treft op Sportpark Aardam West.

Edwin Pieterse; Kevin van Wijk, Lars van der Pijl ©, Yannick Otto, Jesse Modderaar (79. Chiel Konings); Nick Straver, Randy Verwoerd, Jeffrey Pieterse (65. Mitchel van Wijk); Eric van der Hout (86. Mitch Keijzer), Dorus Boddeke, Donny van der Neut