NSV’46 stelt wederom teleur op vreemde bodem

Bodegraven | Opnieuw is NSV’46 er niet in geslaagd om in een uitwedstrijd de volle buit te pakken. Nog geen enkele keer dit seizoen gingen de drie punten mee terug in de tas naar Noorden. Ook dit weekend weer ging het op bezoek bij het stugge Rohda ’76 weer moeizaam en moest men genoegen nemen met een puntendeling. Net als in de eerdere ontmoeting werd het 1-1.

Een niet al te beste grasmat zorgde er voor dat de bezoekers niet lekker in hun spel kwamen. Er was veelvuldig balverlies op het middenveld en wanneer men deze linie oversloeg was kwam de bal meestal in het bezit van Rohda ’76 dat na de wisselingen in de selectie heeft gekozen voor een meer defensieve speelstijl. Desondanks controleerden de Noordenaren de wedstrijd tijdens het eerste bedrijf maar kwam het niet veel verder dan twee kleine kansjes van Robin van Koert. De thuisploeg zette daar vanuit de omschakeling evenzoveel kleine mogelijkheden tegenover, gescoord werd er echter niet.

Na de rust kwamen de blauwhemden al snel op voorsprong na balverlies aan de zijde van NSV’46. Daan Koot leidde op de achterlijn balverlies wat door Joppe van Veldhuizen werd afgestraft, 1-0.
‘Vanaf dat moment wisten we dat het een hele lastige wedstrijd zou gaan worden en een resultaat ver weg was’, blikte NSV’46 aanvoerder Stefan van Tol terug op het moment van de tegengoal. ‘Zij lieten zich hierna nog verder inzakken en we hadden al alle moeite de ruimtes te vinden.’ Dennis van den Ing besloot na een klein uurtje in te grijpen en de aanvallend ingestelde Mitchel Pijpers te brengen voor Mathijs Maaijen. Dit bleek een goede zet want het was Pijpers die – na één van de weinige goede aanvallen deze middag – het leer perfect op het hoofd plaatste van Lars de Jong die knap de gelijkmaker binnenknikte.

‘Wanneer je niet één keer weet te winnen kunnen we niet stellen dat het lekker gaat’

Stefan van Tol over het uitwedstrijden-syndroom van NSV’46

Met nog iets meer dan tien minuten op de klok ging het spel over en weer zonder dat er echt grote kansen gecreëerd werden. Uiteindelijk waren het de bezoekers die na het eindsignaal het meest tevreden mochten zijn met een punt. Vlak voor tijd zag men namelijk een tegentreffer geannuleerd worden wegens gevaarlijk spel, een goal die Van Tol al telde. ‘De voet was weliswaar bij mijn hoofd maar ik had het niet zo in de gaten, ik was blij dat er gevaarlijk spel werd geconstateerd. Al met al denk ik dat een puntendeling terecht is. We hadden het vandaag niet en dat had niks met inzet of onwil te maken. De ondergrond was zeker van invloed maar daarnaast haalden we ook gewoon ons niveau niet.’
Op de vraag of we in het Noordense kamp al kunnen spreken over een uitsyndroom antwoord de verdediger als volgt. ‘Nou wanneer je niet één keer weet te winnen kunnen we niet stellen dat het lekker gaat, nee. Op basis van thuiswedstrijden staan we tweede als alleen de uitwedstrijden zouden tellen zouden we onderaan staan, dat zegt genoeg. We spelen uit vaak op gras en dan hebben we toch moeite met het spel maken en komen we te veel in vechtwedstrijden terecht. We kunnen het ook positief houden door te stellen dat we een geweldig thuispubliek hebben natuurlijk…’

Kunnen onze lezer dan in de Jumbo-poule bij voorbaat bijvoorbeeld Sportief en Zevenhoven op winst zetten als NSV’46 op bezoek komt? ‘Nou Sportief kan geloof ik ook op gras niet geweldig uit de voeten haha. Nee zonder dollen, die moeten we gewoon winnen natuurlijk. Zevenhoven daarentegen wordt een heel lastige wedstrijd maar het blijft een derby en dat kan alle kanten op’, besluit Van Tol.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling NSV’46:
Berry Mastwijk; Mathijs Maaien (63. Mitchel Pijpers), Stefan van Tol ©, Daan Koot, Kamiel Disseldorp; Michael van Koert (80. Raoell van der Zwet), Kevin Fransen, Cas van der hoorn, Robbin Verhaar; Lars de Jong, Robin van Koert

Archieffoto Kees Verhaar: Stefan van Tol in duel 

Zevenhoven loopt geen averij op in Zegveld

0172SPORT, Nieuwkoop - Alphia

Nieuwkoop blameert zich en maakt kennis met storm Bouwhuis