Zevenhoven lijkt handdoek gegooid te hebben na afstraffing tegen Zwammerdam

Zevenhoven | Ondanks dat Zevenhoven dit seizoen nog maar acht punten bij elkaar heeft weten te voetballen werd de ploeg zelden tot nooit weggespeeld. Alleen uit tegen Soccer Boys overkwam het de ploeg van trainer Danny ter Hoeve, zaterdag gebeurde dat helaas voor de tweede keer. Nu was Zwammerdam oppermachtig en trakteerde de thuisploeg op een dik verdiende 0-4 nederlaag.

Zevenhoven begon nog wel sterk aan de wedstrijd en had eigenlijk na tien minuten spelen gewoon op een 1-0 voorsprong moeten komen. Nick Mooren glipte op snelheid langs zijn directe tegenstander, bediende vervolgens broer Robert die de bal panklaar wist neer te leggen voor de inkomende Damon Boon. Helaas koos de spits de verkeerde hoek waardoor keeper Jaimy Groenen de bal in de armen geschoten kreeg. Daarna was het Zwammerdam wat de klok sloeg. De bezoekers waren simpelweg beter, sterker aan de bal, en vele malen dreigender en creatiever dan de thuisploeg. Toch moesten de ‘Dammers’ door Zevenhoven-spelers op weg geholpen worden. Berry Peters leverde na 23 minuten spelen de bal zo maar in bij Morris van Vliet die niet lang hoefde na te denken en het projectiel direct in de kruising ramde. Het tweede cadeautje was van keeper Jordy Aartman die al glijdend een zelf onderschepte bal weer los liet precies voor de voeten van spits Jordi de Groot die zodoende de bal in het lege doel mocht deponeren. Zo maakte Zevenhoven het Zwammerdam dus wel erg makkelijk. De achterstand deed het zelfvertrouwen van de geelhemden zichtbaar geen goed want het spel van de thuisploeg werd na deze achterstand op z’n zachtst gezegd niet beter op. Het creëren van kansen bleef na de 0-2 uit en dus mochten de ploegen met deze tussenstand de kleedkamers opzoeken.

“Helaas zien we dat we kwaliteit te kort komen om in deze klasse goed mee te kunnen komen”

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

Na rust liep de achterstand al snel op en lieten de bezoekers overduidelijk zien over meer kwaliteit te beschikken. Jim van Vliet maakte na een kwartier spelen de mooiste van de middag, hij verschalkte de kansloze Aartman met een prachtige lob. Natuurlijk had Zevenhoven toen al de handdoek gegooid en even leek het er op dat de ploeg met hele grote cijfers zou kunnen gaan verliezen deze middag, maar na de 0-4 van wederom Jim van Vliet liet Zwammerdam de teugels wat vieren en bleef de schade uiteindelijk nog beperkt. Gescoord werd er daarna niet meer en Zevenhoven droop af en mag volgende week tegen mede degradatiekandidaat DoCoS laten zien dat het mentaal sterk genoeg is om de draad weer op te pakken. Want ondanks dat er weinig punten zijn gehaald zal de ploeg moed putten uit het feit dat het – voor zaterdag – zelden is weggespeeld.

Sjoerd Zuijdervliet geloofde daar direct na afloop wel in. “De handdoek hebben we echt nog niet gegooid, ondanks dat we echt wel weten dat degradatie bijna niet meer te ontlopen is. Maar er is genoeg motivatie binnen onze groep om er gewoon elke zaterdag voor te gaan. We zien wel dat we kwaliteit tekort komen om goed mee te kunnen in deze klasse maar verliezen vandaag te makkelijk door twee onnodige fouten. En wij scoren niet makkelijk, dan weet je al vroeg dat het een moeilijke middag gaat worden. Maar geloof mij, we gaan er gewoon elke zaterdag voor, ook volgende week gaan we weer knokken voor drie punten!”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 3A

Opstelling Zevenhoven:
Jordy Aartman; Robin van Mever, Sjoerd Zuijdervliet ©, Nino van Eck, Berry Peters (65. Oscar Boekestein); Falco de Lange, Tobias van der Voorn, Robert Mooren, Maurits Splinter (60. Joost van der Burg); Nick Mooren, Damon Boon (60. Gareth Rowlands)

Door: Ruud Bos | Foto’s Gerard Haak

TAVV verliest onnodig bij laagvlieger Lugdunum

0172SPORT, NSV'46-AVV Alphen, Robin Stark

NSV’46 met ruime cijfers langs Snatersen-loos Alphen