TAVV verliest onnodig bij laagvlieger Lugdunum

Ter Aar | Waar TAVV bij winst door de andere uitslagen goede zaken had gedaan in de top van het klassement lijkt het nu af te haken voor een toppositie. Het begin van de wedstrijd was wervelend, direct vanaf de aftrap moest Rik Zweers, de vervanger van de geblesseerde Rodney Pater, een schot van Lugdunum speler Drame uit de kruising tikken.

Na drie minuten lag de bal aan de andere kant wel tegen de touwen. Een prachtige pass van Tycho Ouwerkerk werd koel afgerond door de opgekomen back Zine-Edine el Mariami, maar de grensrechter van Lugdunum redde zijn ploeg door volkomen onterecht voor buitenspel te vlaggen en ook in het restant van de wedstrijd nam hij het niet zo nauw met de regels. Al vrij snel kwam de volgende kans voor TAVV, nu uit een corner van Randy Verwoerd, maar Lugdunum keeper Loozen bracht redding op de kopbal van Yoeri Bakker. Zo rond de twintigste minuut had buitenspeler Efferink de thuisploeg aan de leiding kunnen helpen maar hij schoot te gehaast naast. Kort hierna kopte Eric van der Hout een voorzet door naar Mike Keijzer maar een verdediger was alerter en aan de andere kant bracht keeper Zweers redding op een schot van spits Dijkhuijzen. Rond het half uur kreeg TAVV weer een kopkans via Nick Straver uit een corner van Verwoerd, die zag zijn bal van de lijn gehaald worden en een strakke voorzet van Van der Hout werd voor het doel door iedereen gemist. Vlak voor de rust werd nog een doelpunt van Lugdunum speler Efferink afgekeurd wegens buitenspel en zo ging men met een 0-0 stand aan de thee.

“Dit seizoen vier punten kwijt raken aan Lugdunum is teveel”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

TAVV kwam fel uit de kleedkamer en in de 48e minuut scoorde Van der Hout uit een pass van Verwoerd maar die werd opnieuw afgekeurd wegens buitenspel, dit keer overigens wel terecht. De volgende kans was voor Keijzer die uit een scrimmage tegen de lat schoot. Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. Eerst kon Zweers nog redden op een inzet van spits Dijkhuijzen, die volkomen vrij voor hem opdook, maar ook hij was kansloos op de rebound van Isitir die ook veel teveel tijd en ruimte kreeg. Zo moest TAVV net als vorige week weer in de achtervolging en in de 70e minuut had dat bijna resultaat toen Bakker een voorzet van El Mariami net naast kopte. Bij de volgende aanval werd Keijzer diep gestuurd en binnen de zestienmeter onderuit geschoffeld, maar tot woede van de TAVV spelers zag de warrig leidende scheidsrechter hier niets in. Hierna probeerde TAVV nog van alles om nog een punt mee te nemen maar echte kansen leverde dat niet meer op. Zo werd het dus een nederlaag bij de nummer voorlaatst en als je echt mee wilt doen om de prijzen zul je van zulke ploegen moeten winnen. “Het werd helaas niet de zaterdag die we voor ogen hadden. Net in een weekend waarin een sprong mogelijk was op de ranglijst lieten we het afweten. Mijn ploeg heeft er hard voor gewerkt, echter waren we ook ongelukkig deze middag. Vier punten dit seizoen kwijt raken aan Lugdunum is teveel, dat beseffen we ons. We zullen ons moeten herpakken deze week”, aldus TAVV trainer Ludo Pistorius.

Volgende week komt ESTO, dat één punt meer heeft, op bezoek en daar zal men uit een ander vaatje moeten tappen om niet verder af te zakken op de ranglijst.